Politika

Đurđev: Kurti žuri da pređe Ibar jer mu to Tramp neće dati, zato se i slika sa Haris dok su Srbi u SAD uz republikanca

Komentari

Autor: Euronews Srbija

27/08/2024

-

16:20

Đurđev: Kurti žuri da pređe Ibar jer mu to Tramp neće dati, zato se i slika sa Haris dok su Srbi u SAD uz republikanca
Aleksandar Đurđev - Copyright Privatna arhiva

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Srpske lige Aleksandar Đurđev izjavio je da Aljbin Kurti žuri da pređe reku Ibar i protera Srbe sa severa KiM.

"Teroristički vođa Aljbin Kurti čini sve što može kako bi sa svojim džihadistima prešao reku Ibar i proterao Srbe sa severa Kosmeta, jer zna da mu to Donald Tramp, verovatno budući novi-stari predsednik SAD, to neće dozvoliti, kao ni Ričard Grenel koji će u tom slučaju verovatno biti novi ministar spoljnih poslova", rekao je Đurđev.

On je istakao da je jasno da je prethodna Trampova administracija videla sve severno od reke Ibar kao srpsku teritoriju i da je bila spremna za saradnju . 

"Naš zadatak je da podržimo Trampa i republikance i da učinimo sve da oni načine korak dalje, odnosno da razumeju da i te kako može biti i u američkom interesu da celokupna teritorija naše pokrajine bude pod srpskom kontrolom. Imamo zajedničkog neprijatelja i pretnju, to je radikalni islamizam, Srbija može mnogo pomoći SAD u toj borbi. Kurti je eksponent tog džihadizma koji pokušava da zloupotrebi američku naklonost i zato ga treba kazniti", podvukao je Đurđev. 

Predsednik Srpske lige podsetio je da, dok se Kurti slika sa Kamalom Haris i drugim demokratama, Srbi u SAD, njih nekoliko stotina hiljada, otvoreno podržavaju Donalda Trampa i republikance. 

"Mislim da ima prostora za iskorak u našim odnosima, prošlost jeste opterećujuća, ali nikada ne zaboravite da u vreme kada su uspostavljeni bilateralni odnosi između SAD i Srbije pre vek i po Albanija kao država, a kamoli tzv. Kosovo, nije bila ni misaona imenica", zaključio je Đurđev.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija