Politika

Đurđev pohvalio akciju bezbednosnih službi u Novom Pazaru: Naše institucije još jednom pokazale da rade svoj posao

Komentari

Autor: Euronews Srbija

18/08/2024

-

20:01

Đurđev pohvalio akciju bezbednosnih službi u Novom Pazaru: Naše institucije još jednom pokazale da rade svoj posao
Aleksandar Đurđev - Copyright Privatna arhiva

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Srpske lige Aleksandar Đurđev pohvalio je akciju bezbednosnih službi u Novom Pazaru u kojoj je likvidiran vehabija Senad Ramović.

Ramović je ubijen kod Novog Pazara nakon što je odbio da se preda organima bezbednosti i zapucao na pripadnike SAJ-a.

"Srpska liga čestita pripadnicima MUP-a, BIA i Javnog tužilaštva na neutralisanju vehabije u selu Hotkovo kod Novog Pazara i na iskazanoj hrabrosti, požrtvovanosti i profesionalizmu. Naše institucije su još jednom pokazale da rade svoj posao i da su u funkciji zaštite bezbednosti i sigurnosti naših građana u svim delovima Srbije", rekao je Đurđev. 

On je ponovio ranija upozorenja Srpske lige da je potrebno pojačati institucionalnu i svaku drugu pažnju prema fenomenu radikalnog islamističkog terorizma, a posebno kada je reč o vahabizmu kao najradijalnijoj interpretaciji islamskih verskih tekstova. 

"Imali smo teroristički napad pred izraelskom ambasadom pre nekoliko sedmica, sada smo imali dobro osmišljenu akciju naših bezbednosnih organa, ali i još jedan dokaz da se vehabije ne šale i spremne su da poginu u ostvarivanju svojih opasnih namera", rekao je Đurđev i dodao: 

"Neke procene govore da čak 200.000 građana Bosne i Hercegovine prihvata vehabijsko učenje ili ga simpatiše. Mi ne znamo tačno koliko iznosi broj vehabija u Srbiji, ali je njihova koncentracija u Raškoj oblasti očigledno velika. Zato formirajmo nacionalni tim za borbu protiv isključivo vahabizma, uključimo u njega i ljude iz islamske zajednice, moramo se zajedno odupreti ovom zlu ne samo po srpsku, već i bošnjačku omladinu".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija