Politika

Ratko Mladić pao u pritvorskoj bolnici i povredio glavu: Sin generala ispričao u kakvom stanju je njegov otac

Komentari

Autor: Tanjug

16/08/2024

-

14:13

Ratko Mladić pao u pritvorskoj bolnici i povredio glavu: Sin generala ispričao u kakvom stanju je njegov otac
Ratko Mladić pao u pritvorskoj bolnici i povredio glavu: Sin generala ispričao u kakvom stanju je njegov otac - Copyright Jerry Lampen/Pool via AP

veličina teksta

Aa Aa

Nekadašnji komandant Glavnog štaba Vojske Republike Srpske general Ratko Mladić je, zbog gubitka svesti, pao i povredio glavu u haškoj pritvorskoj bolnici, gde se nalazi od aprila zbog nemogućnosti kretanja, što je izazvalo dodatne komplikacije, rekao je njegov sin Darko Mladić.

U ponedeljak prošle sedmice je, kaže, otišao u Holandiju da bi posetio oca, ali mu je javljeno da je general Mladić izgubio svest, pao i povredio se, nakon čega je završio u civilnoj bolnici, gde ga je i posetio.

Darko je u izjavi za Srnu rekao da je general tokom posete bio svestan, ali da ne zna kako je pao.

"Tu je zadržan dva dana, pa vraćen. Uglavnom, stanje je nepromenjeno u smislu da je vezan za krevet i da je veoma osetljivo", rekao je Mladić, mlađi.

Ne može, dodaje, da kaže da je stanje generala pogoršano, ali ni da se poboljšalo.

Stanje generala je, ističe, loše, vezan je za krevet od aprila, od kada je u pritvorskoj bolnici i ne može da brine o sebi od kada su prestali da mu rade bubrezi.

"Mi smo sada slabo u kontaktu, ali i dalje komuniciramo", rekao je Darko Mladić.

General Mladić je presudom haškog tribunala u junu 2021. godine osuđen na doživotni zatvor.

Zbog lošeg zdravstvenog stanja, Mladićeva porodica i branioci su više puta tražili da mu se omogući lečenje na slobodi, ali Haški tribunal, a potom i naslednik tog suda Mehanizam, te zahteve je odbio.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija