Politika

Đurđev: Ozbiljno shvatiti Vučićevo upozorenje o izazovima pred nama

Komentari

Autor: Euronews Srbija

01/10/2024

-

16:57

Đurđev: Ozbiljno shvatiti Vučićevo upozorenje o izazovima pred nama
Aleksandar Đurđev - Copyright Privatna arhiva

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pokazao je zavidno geopolitičko i geostrateško znanje i umeće, jer je među retkima predvideo da će rat u Ukrajini potrajati, rekao je predsednik Srpske lige Aleksandar Đurđev

"Neki su se smejali njegovim smelim prognozama da će svaka naredna zima biti sve teža, a danas čujemo čak i od zapadnih eksperata da bukvalno ne znaju sa kojim energentima će Ukrajina preživeti zimu pred nama", navodi on.

Đurđev je ukazao na to da se prognoza predsednika Vučića o nastavku rata u Ukrajini poklapa sa najnovijom izjavom ruskog predsednika Vladimira Putina o tome da Rusija neće stati sve dok ne ispuni svoje ciljeve.

Predsednik Srpske lige pozvao je javnost u Srbiji da pažljivo sluša šta govori predsednik naše zemlje, jer ako je neko do sada analitički predvideo mnoge događaje i procese, onda njegove reči zavređuju pažnju.

"Ne smemo dozvoliti da peta i šesta kolona uz pomoć stranih sila, neretko čak uz pomoć otuđenih centara moći u samim tim zemljama, najpre politički, a onda i ekonomski i vojno slome Srbiju. Naša zemlja mora ostati vojno neutralna po svaku cenu i biti spremna da brani Srbe u okruženju", zaključio je Đurđev.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija