Politika

Ponovo raste temperatura: Pred nama sunčan dan, do 32 stepena, drugi deo avgusta uz tropsko vreme

Komentari

Autor: Euronews Srbija

07/08/2024

-

07:32

Ponovo raste temperatura: Pred nama sunčan dan, do 32 stepena, drugi deo avgusta uz tropsko vreme
Ponovo raste temperatura: Pred nama sunčan dan, do 32 stepena, drugi deo avgusta uz tropsko vreme - Copyright Tanjug/Vladimir Sporčić

veličina teksta

Aa Aa

Temperatura raste iz dana u dan, dok su noći i jutra i dalje relativo sveži i prijatni. Zbog velike temperaturne razlike između noći i dana, meteoropate mogu imati problem sa ustajanjem, ali i sa glavoboljom, kaže urednica Vremenske prognoze Euronews Srbija i meteorološkinja Milena Ćirković.

Savetuje se da u narednim danima izbegavate veću fizičku aktivnost u najtopljem delu dana, kao i da koristite adekvatnu zaštitu od štetnih UV zraka.

Anticiklon sve više jača. To znači porast vazdušnog pritiska i sve manje oblaka. Kiše i pljuskova u narednih 10 dana, nema na vidiku.

U danu pred nama pretežno sunčano, vedro i suvo. Nebo će povremeno krasiti visoki oblaci cirusi, koji u velikoj meri propuštaju sunčeve zrake, zato ne zaboravite da zaštitite svoju kožu i oči.

Vetar je u odnosu na juče oslabio i sada polako menja pravac sa severnog na južni, tako da su pred nama mirni sati.

Danas će biti i toplije nego juče. Maksimalna temperatura kretaće se od 30 do 32 stepena u hladu. U narednim danima još toplije. Do kraja nedelje temperatura neće prelaziti 35 stepeni, dok se u drugom delu meseca očekuje i do +40.

Kratkotrajna kiša ili pljusak sa grmljavinom mogući su jedino u brdsko planiskim predelima.

Padavine će tokom ovog avgusta biti u deficitu, što će pogoršati trenutno stanje suše.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija