Politika

Đurđev: Suština patrijarhovog obraćanja u Loznici je zajednička molitva za sve nevine koji su ubijeni ili prognani

Komentari

Autor: Euronews Srbija

05/08/2024

-

19:11

Đurđev: Suština patrijarhovog obraćanja u Loznici je zajednička molitva za sve nevine koji su ubijeni ili prognani
Aleksandar Đurđev - Copyright Privatna arhiva

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Srpske lige Aleksandar Đurđev prokomentarisao je izjavu patrijarha Porfirija u Loznici povodom obeležavanja godišnjice progona Srba iz Republike Srpske Krajine.

"Kritika svega i svakog, a posebno onih koji nešto rade i podnose žrtvu se pretvorila u srpski nacionalni sport. Ko radi, taj i greši, ne treba tražiti trunku u tuđem oku, a ne obazirati se na svoje brvno. Sitničarenje oko svake reči koju je patrijarh srpski Porfirije izgovorio u Loznici povodom obeležavanja godišnjice progona Srba iz Republike Srpske Krajine samo znači da mnogi od kritičara neretko ne vide šumu od drveta, odnosno širu sliku", rekao je Đurđev.

On smatra da je suština ne samo patrijarhovog obraćanja, već i cele ceremonije zajednička molitva za sve nevine koji su ubijeni ili prognani. 

"Dobro je rekao veliki Njegoš da je u dobru lako dobro biti i da se u muci poznaju junaci. Patrijarh Porfirije je dugo godina bio mitropolit u Zagrebu i to u vreme kada se poneki Srbin vraćao na svoja ognjišta. On se ni tada ni danas nije ustručavao da kaže da je tzv. Oluja zločin i da brani stradalni srpski narod", podvukao je Đurđev. 

Predsednik Srpske lige naglasio je da SPC neće ostati po strani po pitanju iskopavanja litijuma u Srbiji.

"Već je mitropolit Fotije rekao da niko neće podržati nešto ako to nešto truje zemlju i narod. Crkva je bila uz svoju pastvu i u daleko težim vremenima, ona je istinska majka našeg naroda koga nikada ne napušta", zaključio je Đurđev.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija