Politika

Đurić sa Hristodulidisom: Hvala Kipru na stavu o nepriznavanju Kosova i Metohije

Komentari

Autor: Tanjug

30/07/2024

-

15:05

Đurić sa Hristodulidisom: Hvala Kipru na stavu o nepriznavanju Kosova i Metohije
Tanjug/MSP - Copyright Tanjug/MSP

veličina teksta

Aa Aa

Ministar spoljnih poslova Srbije Marko Đurić sastao se u Nikoziji sa predsednikom Republike Kipar Nikosom Hristodulidisom i tom prilikom mu se zahvalio na čvrstom stavu Kipra o nepriznavanju jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova.

Đurić je sagovornika informisao o aktuelnom stanju u južnoj srpskoj pokrajini i teškom položaju Srba koje je još dodatno pogoršano nakon uvođenja novih, tendencioznih zabrana dinara i dopreme srpske robe od strane Prištine, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Takođe, istakao je principijelnu podršku Srbije prijateljskom Kipru teritorijalnom integritetu i suverenitetu te države.

"Kipar u Srbiji ima prijatelja i pouzdanog saveznika u ovom delu Evrope", podvukao je ministar Đurić.

Šef srpske diplomatije sa predsednikom Kipra razgovarao je i o ekonomskoj saradnji, sa posebnim osvrtom na dodatno razvijanje turističkih potencijala koji se ogledaju, između ostalog, i u učešću na Sajmu turizma, kao i u predstojećoj Međunarodnoj specijalizovanoj izložbi EKSPO 2027, čiji će domaćin biti Beograd.  

Imajući to u vidu, tokom današnjeg susreta u Nikoziji dogovorena je i koordinacija aktivnosti međudržavnih institucija u cilju međusobne promocije turističkog potencijala dveju zemalja.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija