Politika

Vučić sumirao posetu Egiptu: Izuzetno dobri razgovori sa domaćinima, učvrstili smo bilateralnu i ekonomsku saradnju

Komentari

Autor: Euronews Srbija

14/07/2024

-

18:30

Vučić sumirao posetu Egiptu: Izuzetno dobri razgovori sa domaćinima, učvrstili smo bilateralnu i ekonomsku saradnju
Instagram/buducnostsrbijeav - Copyright Instagram/buducnostsrbijeav

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sumirao je posetu Arapskoj Republici Egipat.

"Odlična poseta i izuzetno dobri razgovori sa domaćinima. Sporazumi koje smo potpisali doneće ogromnu dobrobit za naše građane, a od posebnog je značaja to što smo učvrstili našu bilateralnu i ekonomsku saradnju. Važno je i to što smo stvorili uslove za privrednike koji sada mogu mnogo bolje da plasiraju svoje proizvode", napisao je Vučić na Instagram profilu buducnostav.

Predsednik Vučić boravio je u zvaničnoj poseti Egiptu, u okviru koje je juče, zajedno sa predsednikom Egipta Abdelom Fatahom Al Sisijem, prisustvovao potpisivanju Sporazuma o slobodnoj trgovini između dve zemlje.

Vučić je sa Al Sisijem imao tet-a-tet sastanak, a juče u Kairu sastao se i sa generalnim sekretarom Arapske lige Arapske lige Ahmedom Abul Geitom. Vučić je juče položio venac na grob Neznanom junaku u Kairu.

"Razgovarali smo i o svim drugim bitnim globalnim i regionalnim pitanjima, a ja sam zahvalan predsedniku Al Sisiju na ličnoj posvećenosti unapređenju naših odnosa. Osetili smo veliko poštovanje naših domaćina, a ja sam uveren da ćemo moći zajedno da gradimo dobru budućnost", dodao je Vučić.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija