Politika

"Zelenilo Beograd" intervenisalo na 639 lokacija zbog nevremena: Objavljeno kako građani mogu da nadoknade štetu

Komentari

Autor: Tanjug

04/07/2024

-

12:26

"Zelenilo Beograd" intervenisalo na 639 lokacija zbog nevremena: Objavljeno kako građani mogu da nadoknade štetu
Tanjug/JKP Zelenilo-Beograd - Copyright Tanjug/JKP Zelenilo-Beograd

veličina teksta

Aa Aa

Javno-komunalno preduzeće "Zelenilo Beograd" saopštilo je danas da se posledice nevremena koje je zahvatilo Beograd u noći između 1. i 2. jula i dalje saniraju i da je to preduzeće intervenisalo na 639 lokacija u gradu, od kojih je na 56 lokacija došlo do nekog vida materijalne štete najčešće u vidu oštećenja na automobilima.

"Zelenilo- Beograd" imalo je veliki broj intervencija na saniranju prelomljenih stabala i grana.

Kako je saopštilo "Zelenilo", prioritet u saniranju imale su one lokacije na kojima je usled pada stabla došlo do prekida javnog saobraćaja, zatim lokacije na kojima su stabla ili grane onemogućile kretanje pešaka, prilazak, pre svega, zdravstvenim institucijama, kao i lokacije na kojima su stabla ili delovi stabala pali na automobil.

Nakon toga, pristupilo se intervenciji na stablima koja svojim padom ne ugrožavaju funkcionisanje Beograđana.

U narednim danima će sve ovakve lokacije biti sanirane, poručuju iz "Zelenila" i mole sugrađane za strpljenje i razumevanje.

Kako se navodi u saopštenju, ukoliko je, prilikom pada stabla ili grane, došlo do materijalne štete ili telesnih povreda, neophodno je da građani pozovu Servisni centar grada Beograda na broj 11011, ili da se obrate na mejl info@zelenilo.rs gde će dobiti precizna uputstva u koju Radnu jedinicu ovog preduzeća je potrebno da se jave, kako bi se sačinio zapisnik o nastaloj šteti.

Nadoknada štete se vrši samo u slučajevima u kojima je uzrok štete stablo za koje je na osnovu redovnog Programa održavanja nadležno JKP "Zelenilo Beograd".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija