Aktuelno

Šapić o nevremenu: Preko 250 intervencija javnokomunalnih preduzeća, superćelijske oluje postaju realnost

Komentari

Autor: Euronews Srbija

02/07/2024

-

11:04

Šapić o nevremenu: Preko 250 intervencija javnokomunalnih preduzeća, superćelijske oluje postaju realnost
Beoinfo - Copyright Beoinfo

veličina teksta

Aa Aa

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić izjavio je danas da su gradske komunalne službe imale više od 250 intervencija od početka nevremena u ponedeljak uveče, da je bilo angažovano 1.500 radnika, kao i da su sve gradske službe uvek spremne da reaguju.

Šapić je rekao da se situacija sada malo stabilizovala i da, srećom, nije bilo tragičnih slučajeva.

Naglasio je da je palo 55 litara kiše po metru kvadratnom što je količina padavine koje padnu za mesec dana i da je 15 autobuskih linija bilo obustavljeno.

"Ljudi moraju da budu svesni novih okolnosti i da superćelijske oluje postaju realnost. Imali smo i sreće u odnosu na region i ostatak Evrope, kako je prošla Švajcarska, Zagreb je opustošen", naveo je Šapić na konferenciji za medije.

Beoinfo

 

On je naveo da će sve gradske službe uvek biti spremne, a da je na terenu 118 cisterni i transportnih vozila i 22 čistilice, te dodao da se do večeras očekuje još jedna količina padavina.

"Mi ćemo vrlo brzo grad vratiti u normalu", rekao je on i naveo da očekuje da će se vremenske prilike smiriti do večeras, a da će sve gradske službe biće i dalje u pripravnosti, ali i da građani treba da se pridržavaju uputstava.

 

 

Uskoro opširnije na Euronews.rs

Komentari (0)

Srbija