Politika

Đurić sa Gruškom: Srbija zahvalna Rusiji na podršci u međunarodnim organizacijama

Komentari

Autor: Tanjug

02/07/2024

-

17:05

Đurić sa Gruškom: Srbija zahvalna Rusiji na podršci u međunarodnim organizacijama
Đurić sa Gruškom: Srbija zahvalna Rusiji na podršci u međunarodnim organizacijama - Copyright TANJUG/MSP

veličina teksta

Aa Aa

Ministar spoljnih poslova Srbije Marko Đurić razgovarao je danas u Beogradu sa zamenikom ministra inostranih poslova Rusije Aleksandrom Gruškom i tom prilikom iskazao zahvalnost Rusiji na doslednoj podršci po pitanju Kosova i Metohije, kao i u vezi sa drugim temama od državnog i nacionalnog značaja za Srbiju.

Đurić je konstatovao da između Srbije i Rusije i dva naroda postoji tradicionalno prijateljstvo i razumevanje i da se to reflektuje na spoljnopolitičke pozicije Srbije, koja, iako strateški opredeljena za punopravno članstvo u EU, nastoji da očuva i unapredi veze sa prijateljima i partnerima širom sveta, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova.

Među temama razgovora bile su politička i bezbednosna situacija u regionu, funkcionisanje multilateralnih organizacija, kao i trenutni izazovi u svetu, navedeno je u saopštenju.

Ranije danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je sa zamenikom ministra spoljnih poslova Ruske Federacije Aleksandrom Gruškom i istakao da je tom prilikom još jednom izrazio zahvalnot Rusiji na podršci koju je pružila Srbiji po pitanju Rezolucije o Srebrenici u UN. Više o tome možete pročitati OVDE.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija