Politika

Vesić o napadu ispred ambasade Izraela u Beogradu: "Srbija nikada neće tolerisati terorizam"

Komentari

Autor: Tanjug

01/07/2024

-

21:50

Vesić o napadu ispred ambasade Izraela u Beogradu: "Srbija nikada neće tolerisati terorizam"
Tanjug/Jadranka Ilić - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

veličina teksta

Aa Aa

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić izjavio je danas da Srbija neće tolerisati terorizam i oštro će se obračunavati sa terorističkim grupama poput ove što stoji iza napada koji se dogodio ispred ambasade Izraela u Beogradu.

On je poručio da je važno sačuvati mir u našoj zemlji i sankcionisati one koji taj mir pokušavaju da ugroze.

Vesić je naveo, govoreći na TV B92, da je ovaj napad pokazao da su "službe bezbednosti u Srbiji na visokom nivou i da je pripadnik žandarmerije reagovao herojski jer je, iako ranjen, uspeo da ubije napadača koji je vršio teroristički akt".

Ministar je rekao da je teroristički napad u Beogradu posledica rastućeg antisemitizma u svetu, jer je to što se dogodilo poslednje upozorenje prema onome što se dešava na Bliskom istoku i sukobu koji se vodi između Izraela i Palestinaca.

"Treba da budemo umereni i ne osuđujemo čitave narode, u ovom slučaju jevrejski, i na taj način ne dajemo alibi teroristima da seju teror i ubijaju", rekao je Vesić.

Istakao je da Srbija neće tolerisati terorizam i naveo da je izveštaj policije pokazao da čovek koji je pokušao da ubije žandarma i izvrši napad na izraelsku ambasadu nije bio sam, već deo šire grupe, pa je važno to što je islamska verska zajednica osudila ovaj napad.

"Veoma je važno da, kao što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao, sačuvamo mir u našoj zemlji bez obzira kojoj veri i naciji pripadamo i da ljudi kao što je ovaj terorista, koji pokušavaju da taj mir ugroze, budu sankcionisani i shvate da u Srbiji da će naši organi uvek reagovati", rekao je Vesić.

Euronews/Slaven Dimitrić

 

Kada je reč o tome da li pretnje upućene predsedniku Vučiću i predsednici Narodne skupštine Ani Brnabić trebalo tretirati kao terorističke, Vesić je rekao da su te pretnje stalne i posledica politike opozicije.

"Predsedniku Vučiću i njegovoj porodici, nažalost, stalno prete i to se ponavlja iz godine u godinu, iz meseca u mesec, iz dana u dan, a te pretnje su posledica politike opozicije koja širi mržnju prema predsedniku i to je njihov jedini politički program", rekao je Vesić.

Naveo je da se od opozicije tokom izbornih ciklusa nije mogao čuti nijedan konkretan predlog da li bi nešto bolje i više uradili od sadašnje vlasti, kao i da se čitav njihov program i medijska aktivnost svode na napade na predsednika Vučića i širenje mržnje prema njemu.

"Političari iz opozicije koji šire mržnju prema predsedniku, svesno ili nesvesno, pozivaju svoje pristalice da prete predsedniku Vučiću i njegovoj porodici", rekao je Vesić i pozvao ih da prestanu to da rade.

Vesić je istakao da sa time treba da se prestane jer ne sme da se širi jezik mržnje u društvu, pa je dodao da bi svi nadležni organi trebalo veoma ozbiljno da shvate ove pretnje. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija