Aktuelno

Brnabić: Srbija neće imati milosti prema teroristima, svaka čast žandarmu, on je ponos MUP-a

Komentari

Autor: Tanjug

30/06/2024

-

21:34

Brnabić: Srbija neće imati milosti prema teroristima, svaka čast žandarmu, on je ponos MUP-a
Tanjug/Jovana Kulašević - Copyright Tanjug/Jovana Kulašević

veličina teksta

Aa Aa

Predsednica Narodne skupštine Ana Brnabić rekla je danas da je Srbija bezbedna zemlja koja ima odlične ekonomske rezultate i koja podjednako ulaže u svaki deo svoje teritorije, bez obzira na etnički sastav građana, ali i da će jučerašnji događaj dodatno zbližiti pripadnike svih nacionalnosti u našoj zemlji.

Brnabić je za TV Pink rekla da su naše bezbednosne službe uradile dobar posao, naročito žandarm Miloš Jevremović, kao i da u mnogo zemalja teško može da se vidi toliko pripremljena i obučena žandarmerija kao naša. Navela je da joj je sada, posle tog događaja, jasno zbog čega veliki broj zemalja, posebno afričkih, često od Srbije traži podršku u obuci pripadnika bezbednosnih službi.

"Bezbednosne službe će i dalje raditi svoj posao i imaće odličnu saradnju sa svim ostalim službama", rekla je Brnabić.

Euronews/Slaven Dimitrić

 

Dodala je da Srbija na globalnom nivou ima centralnu ulogu i u borbi protiv organizovanog kriminala, poput narko mafije ili trgovine ljudima, kao i da o tome govore ljudi u partnerskim službama u velikim zemljama poput SAD, Velike Britanije, kao i u zemljama Evrope.

Kaže da je na jednom od sastanaka sa zvaničnikom EU skrenula pažnju na rastuće pretnje od terorizma, koje dolaze sa prostora Kosova i Metohije, ali da nije dobila razumevanje za to. Navela je da se nada da danas veći broj međunarodnih partnera razume da sa premijerom tzv. Kosova Aljbinom Kurtijem nema prostora za dijalog, već da je sve ozbiljan ekstemizam, kao da i dalje ne vidi pravu nameru da se tu nešto promeni.

"Mislim da je to loše i za same Albance koji žive na Kosovu i Metohiji. Srbi, Albanci, Romi i Goranci samo žele da žive normalno i imaju perspektivu i budućnost", rekla je Brnabić.

Euronews/Slaven Dimitrić

 

Dodala je da pod privremenim institucijama to nije moguće ni za jednu naciju koja živi na KiM.

Naglasila je da su bezbednost i sigurnost građana na prvom mestu i da će jučerašnji napad dodatno zbližiti pripadnike svih nacionalnosti koji žive u Srbiji, kao i da tu ne sme da postoji prostor za bilo kakvo nerazumevanje.

"Srbija je bezbedna, sigurna zemlja koja ima odlične ekonomske rezultate, mnogo ulaže u svaki deo svoje teritorije - ljude, sela, gradove i lokalne samouprave, bez obzira na etnički sastav u njima", naglasila je Brnabić.

Navela je da treba da pokažemo da smo zemlja koja zna da se nosi sa bilo kakvim izazovima.

Podsetimo, Miloš Žujović je u subotu oko 11.00 samostrelom pogodio pripadnika Žandarmerije Miloša Jevremovića (34) u vrat ispred ambasade Izraela u Beogradu, a kod sebe je imao i nož.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija