Politika

Đurđev: Vučević je dostojan Srbije, a Srbija dostojna kosovskog zaveta

Komentari

Autor: Euronews Srbija

28/06/2024

-

15:37

Đurđev: Vučević je dostojan Srbije, a Srbija dostojna kosovskog zaveta
Aleksandar Đurđev - Copyright Privatna arhiva

veličina teksta

Aa Aa

"Današnja Svečana sednica Vlade Republike Srbije, koja je simbolično održana u Kruševcu povodom 635. godišnjice Boja na Kosovu i povodom obeležavanja Vidovdana, jedan je od pokazatelja da srpska vlada predvođena premijerom Vučevićem ne samo deklarativno, već i suštinski vodi prosrpsku politiku, politiku neodricanja od sopstvenog identiteta i politiku koja nikada neće ni izdati ni prodati kosovski zavet i mučenički podvig onih koji su te 1389. godine odabrali nebesku Srbiju", izjavio je predsednik Srpske lige Aleksandar Đurđev. 

Prema njegovim rečima, Vučević je državni funkcioner koji je uvek sa ponosom isticao svoju srpsku nacionalnu i pravoslavnu versku pripadnost, ali i beskompromisnu opredeljenost za zaštitu vitalnih srpskih državnih i nacionalnih interesa na Kosovu i Metohiji. 

"Pred nama su veliki izazovi, zaista nam je potrebna hrabrost, odlučnost i marljivost na koje je premijer Vučević pozvao na sednici Vlade Srbije u Kruševcu. Svaki Vidovdan je za naš narod podsetnik da su osvajači i onog i ovog veka prolazni, a da su vera, sloboda i ljubav prema otadžbini večne kategorije", napomenuo je Đurđev. 

Predsednik Srpske lige dodao je da ta partija još jednom prilikom iskreno i dobronamerno poziva sve rodoljubive političke aktere da se okupe oko zajedničkog cilja, a to je da zaštitimo naš narod i državu od velikih izazova i problema koji su pred Evropom. 

"Samo one nacije koje budu nepokolebljive, mudre i koje budu crpele svoju snagu iz tradicije i vere predaka, imaće izvesnu budućnost", zaključio je Đurđev.

Komentari (0)

Srbija