Politika

Mišel nakon sastanka s Vučićem: Budućnost Srbije je u EU

Komentari

Autor: Tanjug

26/06/2024

-

21:50

Mišel nakon sastanka s Vučićem: Budućnost Srbije je u EU
Mišel nakon sastanka s Vučićem: Budućnost Srbije je u EU - Copyright Instaram/buducnostsrbijeav

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel saopštio je danas nakon sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem da je budućnost Srbije i Zapadnog Balkana u Evropskoj uniji.

''Plan rasta donosi stvarnu mogućnost za snažno ekonomsko približavanje Srbije i regiona Evropskoj uniji. Treba da iskoristimo potencijal postepene integracije kako bismo ljudima doneli praktičnu korist'', napisao je Mišel na svom nalogu na mreži Iks.

Vučić je nakon sastanka saopštio da je sa Mišelom razgovarao o evropskom putu Srbije, situaciji na Kosovu i Metohiji i u regionu, globalnim pitanjima.

"Poručio sam da je Srbija posvećena dijalogu sa Prištinom, ali da je za isti posebno važno ispunjenje do sada postignutih dogovora, kao i obezbeđivanje dostojnog i bezbednog života za sve Srbe u južnoj pokrajini", poručio je Vučić.

Instaram/buducnostsrbijeav

 

On je naveo da su razgvorali i o perspektivama politike proširenja u svetlu rezultata nedavno održanih evropskih izbora i dodao da je ponovio da Srbija posvećeno radi na približavanju EU, ispunjavanju evropskih standarda, prvenstveno zarad boljeg života svojih građana i naglasio da će naša zemlja nastaviti da se usaglašava sa zajedničkom spoljnom i bezbednosnog politikom EU, štiteći pritom svoje nacionalne interese.

"Zahvalio sam još jednom predsedniku Mišelu na podršci koju EU pruža Srbiji na njenom evropskom putu, posebno kroz Evropski plan rasta za Zapadni Balkan", naveo je Vučić.

Vučić je danas u Briselu razgovarao i sa evropskim komesarom za susedsku politiku i proširenje Oliverom Varheljijem i generalnim direktorom Direktorijata Evropske komisije za susedstvo i pregovore o proširenju Gertom Janom Kopmanom i imao dva bilateralan susreta sa visokim komesarom EU za spoljnu politiku Žozepom Boreljom i specijalnim predstavnikom za dijalog Miroslavom Lajčakom u okviru nove runde dijaloga Beograda i Prištine.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija