Politika

Vučić: Zamolio sam Makrona da stane uz Srbiju na njenom teškom putu ka očuvanju mira

Komentari

Autor: Tanjug

21/06/2024

-

13:43

Vučić: Zamolio sam Makrona da stane uz Srbiju na njenom teškom putu ka očuvanju mira
Vučić: Zamolio sam Makrona da stane uz Srbiju na njenom teškom putu ka očuvanju mira - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas telefonom sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom, i zamolio ga da stane uz Srbiju na njenom teškom putu ka očuvanju mira i stabilnosti, uprkos svim nedaćama sa kojima se na tom putu susreće.

Vučić je na svom nalogu na Instagramu naveo da je u razgovoru naglasio važnost kontinuiteta u rešavanju pitanja od značaja za Srbiju, pogotovo u pogledu Kosova i Metohije i uslova u kojima živi obespravljena srpska zajednica.

"Ponovio sam da ovo pitanje i dalje treba da zauzima visoko mesto na agendi EU, uz snažan diplomatski angažman u cilju konačne realizacije Briselskog sporazuma i formiranja Zajednice srpskih opština, kao osnove za izgradnju održivog mira i garancije bezbednosti za srpski narod", naveo je Vučić na nalogu "buducnotsrbijeav".

Kako je dodao, u razgovoru je istakao da zalaganje za dijalog ostaje temelj politike Srbije u regionalnim odnosima i najvažniji činilac u rešavanju teških pitanja koja su pred svima nama.

"Zato sam zamolio predsednika Makrona da stane uz Srbiju na njenom teškom putu ka očuvanju mira i stabilnosti, uprkos svim nedaćama sa kojima se na tom putu susreće", napisao je Vučić na Instagramu.

Vučić je naveo da je sa Makronom razgovarao o gorućim pitanjima u regionu, aktuelnim političkim promenama u evropskim i globalnim okvirima i o mogućem uticaju na Srbiju i njeno mesto u datom kontekstu, kao i o potrebi za strateškom saradnjom u oblikovanju buduće putanje našeg kontinenta i sveta u celini, kao i u rešavanju hitnih pitanja u pogledu regionalne bezbednosti i ekonomske stabilnosti.

 

Komentari (0)

Srbija