Politika

Fondacija "Za srpski narod i državu" pokrenula novi sajt

Komentari

Autor: Euronews Srbija

13/06/2024

-

14:51

Fondacija "Za srpski narod i državu" pokrenula novi sajt
Fondacija "Za srpski narod i državu" pokrenula novi sajt - Copyright Fondacija za srpski narod i državu

veličina teksta

Aa Aa

Fondacija "Za srpski narod i državu" pokrenula je novi sajt na kojem će zainteresovanima biti dostupni svi sadržaji, izdanja i brošure koje ova fondacija izdaje.

"Zadovoljstvo nam je da Vam predstavimo naš novi sajt. Hvala svim saradnicima koji su nam pomogli da na jednom mestu prikažemo naše aktivnosti i vrednosti za koje se zalažemo. Sva izdanja i brošure koje izdaje Fondacija "Za srpski narod i državu" sada će biti još pregledniji i lakši za preuzimanje, baš kao i novi sadržaji koje smo dodali", navodi se u saopštenju koji je Fondacija za srpski narod i državu objavila na svom Instagram profilu.

Sajt je dostupan na linku: www.fondacijasnd.rs

Podsetimo, Fondacija "Za srpski narod i državu" osnovana je 2019. godine sa ciljem da posebnu pažnju posveti unapređenju političke kulture u Srbiji, negovanju tradicije i srpskog kulturnog nasleđa, edukaciji mladih, naučno-istraživačkoj i izdavačkoj delatnosti. Od svog osnivanja do danas organizovala je više okruglih stolova, panela i konferencija na temu očuvanja srpske državnosti i suvereniteta.

Fondacija je nedavno organizovala panel razgovor pod nazivom “Odgovornost prema istini” na temu podsećanja na 25 godina od NATO agresije na našu zemlju, gde se govorilo o dešavanjima iz 1999. godine koja su prouzrokovala stradanja srpskog naroda.

Takođe, „Gde je srpska Vojvodina“ bila je tema panela održanog 16.05.2024. koji je u svečanoj sali Bogoslovije u Sremskim Karlovcima organizovala Fondacija, a na kojem se govorilo o stvaranju temelja našeg nacionalnog identiteta na ovim prostorima.

Fondacija je podržala i koncert “Putevima srpskih lepota” u Kruševcu za koji je rečeno da je bio "pravi primer srpskog talenta, vrhunske muzike i kulture na izuzetnom nivou".

"Cilj nam je bio i da ovom divnom regionu naše države, sa centrom u Kruševcu, podarimo jedno lepo veče na koje možemo svi da budemo ponosni, i da se podsetimo koliko naš narod ima bogato i vredno kulturno i muzičko nasleđe", navedeno je tada u saopštenju.

Pored toga, Fondacija "Za srpski narod i državu" nedavno je raspisala i Javni konkurs za Godišnju studentsku nagradu za najbolji esej. Cilj konkursa je da se studenti iz Srbije podstaknu na kreativno i kritičko promišljanje tema iz oblasti veštačke inteligencije i kulture sećanja. Teme su bile "Veštačka inteligencija i obrazovanje u 21. veku" i "Kultura sećanja: sloboda i nacionalni identitet".

Sve dosadašnje ali i aktivnosti koje će Fondacija sprovoditi u budućnosti, svi zainteresovani će moći da isprate na novom, modernom sajtu.

Komentari (0)

Srbija