Politika

Dačić: Izborni dan protekao mirno, policija je izlazila na svaku prijavu

Komentari

Autor: FoNet

06/06/2024

-

09:30

Dačić: Izborni dan protekao mirno, policija je izlazila na svaku prijavu
Tanjug/Sava Radovanović - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da je izborni dan protekao mirno, kao što je rekla i misija Kancelarije za demokratske institucije i ljudska prava, dodajući da je policija izlazila na svaku prijavu tokom izbornog dana, ali ona ne kvalifikuje delo, već tužilaštvo.

"Zadatak policije da štiti sigurnost građana i imovinu i izlazila je na svaku prijavu, a bilo ih je skoro 160", rekao je Dačić za TV Pink.

On je rekao da je Crta imala sedam ili osam prijava, to su usmene prijave i policija je na sve reagovale, uključujući i Beograd i Novi Sad, gde je prijavljeno da postoji kol centar.

"Nekorektno prozivati policiju za nešto što nije njena nadležnost", dodao je Dačić i naglasio da su policija i tužilaštvo izašli na teren posle poziva sa Novosadskog sajma.

Kako je dodao, bili su tu i drugi pozivi, odnosno da se žele srušiti ulazna vrata na sajmu, i naveo da je policija na to reagovala tako da zaštiti imovinu.

"To nema veze sa politikom", tvrdi Dačić.

On je rekao da je lista "Srbija sutra" ostvarila izvanredne rezultate na izborima i posle takve pobede bilo bi logično da se čestita i ide dalje.

"Oni misle da su bogom dani za dolazak na vlasti, a vide da na izborima ne mogu da dobiju, pa će da demonstriraju, naveo je Dačić i ocenio da je "sulud predlog" Sava Manojlovića o demonstracijama, građanskoj neposlušnosti ili ostavkama na poslanički mandat. Šta će vam bolji odgovor od onoga što su njegove kolege iz opozicije rekle", rekao je Dačić.

Komentari (0)

Srbija