Politika

"Investicija koja menja sliku Novog Sada": Milan Đurić najavio završetak radova na Mišeluku 3 do kraja godine

Komentari

Autor: Tanjug

29/04/2024

-

16:32

"Investicija koja menja sliku Novog Sada": Milan Đurić najavio završetak radova na Mišeluku 3 do kraja godine
"Investicija koja menja sliku Novog Sada": Milan Đurić najavio završetak radova na Mišeluku 3 do kraja godine - Copyright Tanjug/Kabinet gradonačelnika Grada Novog Sada

veličina teksta

Aa Aa

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić obišao je danas radove u okviru prve faze izgradnje saobraćajnih površina sa pratećom infrastrukturom na lokalitetu Mišeluk 3 u Petrovaradinu, čiji je završetak planiran za kraj ove godine.

Đurić je istakao da ova investicija, na kojoj su radovi započeti pre godinu dana, definitivno menja sliku Novog Sada, saopštio je Kabinet gradonačelnika.

"Naš grad dobija novi planski osmišljen, urbani deo grada za naseljavanje nakon više decenija. Ulaganjem u Mišeluk na sremskoj strani grada nastavljamo da širimo Novi Sad na građevinskom zemljištu lokaliteta Mišeluk 3 čije opremanje i izgradnja se odvijaju velikom dinamikom", rekao je Đurić.

Tanjug/Kabinet gradonačelnika Grada Novog Sada

 

Dodao je da se završetak radova očekuje do kraja ove godine.

"Raduje me što vidim da se radovi odvijaju intenzivno i da su sredstva u iznosu od nepunih milijardu dinara, uložena iz gradskog budžeta, sada vrlo vidljivi i konkretni", rekao je Đurić.

Za prvu fazu izgradnje saobraćajnih površina na Mišeluku 3, sa pratećom infrastrukturom, izdvojeno je 972,5 miliona dinara - za izgradnju saobraćajnica, vodovodne i kanalizacione mreže, atmosferske kanalizacije, javnog osvetljenja, pešačkih i biciklističkih staza i parking mesta, navodi se u saopštenju.

Tanjug/Kabinet gradonačelnika Grada Novog Sada

 

Pored toga, Mišeluk 3 biće oplemenjen sadnjom drveća i travnjaka. Paralelno sa izvođenjem radova čiji je naručilac Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije, izvode se radovi i na izgradnji toplovoda u nadležnosti JP "Novosadska toplana".

Tanjug/Kabinet gradonačelnika Grada Novog Sada

 

Mišeluk će po okončanju ove faze radova dobiti ukupno 5,3 kilometra vodovodne mreže, 3,7 km atmosferske i fekalne kanalizacije, 196 stubova javne rasvete, 4 kilometra novih saobraćajnica, biciklističkih i pešačkih staza i 65 parking mesta, dodaje se u saopštenju.

"Osim infrastrukturnog opremanja koje sam pomenuo, planskom dokumentacijom na prostoru Mišeluka, sem već izgrađenog objekta nove bolnice, planirani su i drugi sadržaji i objekti javne namene kao što su predškolska ustanova, osnovna škola, srednja škola, hram, dom za stara lica, kulturni centar, dom zdravlja, objekat toplane i uređenje zelenih i rekreativnih površina.

Tanjug/Kabinet gradonačelnika Grada Novog Sada

 

Divno je videti obrise novog naselja koje niče u gradu", naglasio je Đurić.

Obilasku je prisustvovao i predsednik Sindikata građevinarstva Vojvodine i Novog Sada Josip Modić, koji je rekao da će od ove investicije Grada, svi imati mnogo koristi i benefita, a pored radnika, angažovanih kompanija, poslodavaca i Sindikata, najviše Novosađani koji dobijaju novi, urbani deo grada na sremskoj strani, dodaje se u saopštenju.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija