Društvo

U Srbiji oblačno, maglovito i svežije - maksimalna dnevna do 20°C

Komentari

Autor: Euronews Srbija

16/10/2024

-

07:20

Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Od danas nešto svežije. U drugom delu sedmice čeka nas blagi pad temperature i hladna košava. Maksimalna dnevna danas do 20 stepeni Celzijusa. Meteorološkinja Euronews Srbija Milena Ćirković kaže da će kiša padati sutra u južnim i jugozapadnim predelima. 

Sa severnim vetrom počeo je da pristiže sve svežiji vazduh. Takođe, razlika u vazdušnom pritisku iznad Srbije postaje sve veća, što znači da će i vetar duvati sve jače, iz dana u dan.

"U narednim satima sa zapada će stići i sve više oblaka, ali danas neće biti kiše. U danu pred nama, u većini mesta, preovladavaće pretežno sunčano vreme. Vetar će još danas biti slabom do umerenog inteziteta i duvaće sa severa i severoistoka", dodaje Ćirković.

Severni vetar i oblaci uticaće na rast temperature. Danas u najtoplijem delu dana od 16 stepeni na severu do 20 stepeni na jugu.

Sutra u Srbiji počinje da duva košava, i to hladnog tipa koja će spustiti temperaturu ispod 20 stepeni. Utisak će biti da je hladnije, jer će košava u Banati u Pomoravlju imati olujne udare.

Takođe, stanovnici južnih i jugozapadnih planiskih predela sutra mogu da očekuju kišu na lokalnom nivou i u veoma malim količinama.

Komentari (0)

Srbija