Društvo

Da li je EU kompletna tek sa Zapadnim Balkanom i kako izgleda obilazak sveta na biciklu: Probudite se uz Euronews Jutro

Komentari

Autor: Euronews Srbija

14/10/2024

-

21:49

Da li je EU kompletna tek sa Zapadnim Balkanom i kako izgleda obilazak sveta na biciklu: Probudite se uz Euronews Jutro
Da li je EU kompletna tek sa Zapadnim Balkanom i kako izgleda obilazak sveta na biciklu: Probudite se uz Euronews Jutro - Copyright Euronews

veličina teksta

Aa Aa

O brojnim temama iz sveta politike, ekonomije, zdravstva, prosvete, umetnosti i sporta i sutra ćemo govoriti u emisiji Euronews Jutro. Sa Vama je od sedam sati Marija Šehić koja će sa svojim gostima razgovarati o svim aktuelnim pitanjima.

U izdanju za utorak, 15. oktobar, izdvajamo:

Deset godina je od prvog samita "Berlinski proces". Da li je EU zaista kompletna jedino sa Zapadnim Balkanom, kako je to na otvaranju poručio nemački kancelar Olaf Šolc? Jesu li nade i očekivanja zemalja Zapadnog Balkana od "Berlinskog procesa" bile veće i hoće li ova godina konačno dati konkretne rezultate? Kakva budućnost očekuje zemlje Zapadnog Balkana i kakve smo poruke čuli u danu za nama? O tome govorimo u Temi jutra.

Štampu prelistava Duško Vukajlović, urednik portala K1 televizije. 

Njegovo ime na Instagramu je "gossipgoblin", a na svoj profil postavlja videe inspirisane mitovima Starog kontinenta. Tvrdi da se u mitovima nalaze sva objašnjenja banalnosti postojanja. U Euronews jutru o svemu ovome govori crtač i ilustrator Zek London.

Hrvoje Jurić na biciklu sa svoja dva psa obilazi svet. Za 133 dana prešao je 29.061 kilometar. Do kraja Euronews jutra saznaćemo gde se trenutno nalazi i kako se odlučio da svoj život provede na ovaj način.

Srpski studenti na takmičenju u kreiranju ekoinovativnih prehrambenih proizvoda. Ove godine taj proizvod dolazi iz Leskovca, a nije reč o ajvaru, već o veganskoj pašteti od pasulja i šargarepe. I oni su gosti Euronews jutra. 

Komentari (0)

Srbija