Društvo

Incident u Novom Sadu: Povređena dva člana neformalne grupe STAV ispred zgrade Rektorata

Komentari

Autor: Euronews Srbija

23/09/2024

-

09:18

Incident u Novom Sadu: Povređena dva člana neformalne grupe STAV ispred zgrade Rektorata
Univerzitet u Novom Sadu obeležio 63 godine postojanja - Copyright Pokrajinska vlada

veličina teksta

Aa Aa

Rano jutros kod zgrade Rektorata Univerziteta u Novom Sadu došlo je do naguravanja, u kom su dva člana neformalne grupe STAV povređena. Prema pisanju medija, došlo je do sukoba sa obezbeđenjem i osobama koje su se nalazile unutar zgrade.

Kako Euronews Srbija saznaje, Hitna pomoć je intervenisala po pozivu MUP-a, a u Urgentni centar Univerzitetskog kliničkog centra Vojvodine dana 23.09.2024. godine primljenа su dva pacijenta M. P. 2003. godište i S. Đ. 1998. godište sa kontuzionim povredama, koji su u trenutku prijema svesni, orijentisani komunikativni i hemodinamski stabilni.

Nakon kompletne dijagnostike, i lekarske pomoći pacijenti se stabilnog stanja otpuštaju na dalje kućno lečenje.

Osim njih, jedna ženska osoba je zbrinuta na licu mesta kao stresogena reakcija.

Pripadnici MUP-a su saslušali dve muške osobe u vezi sa incidentom ispred Rektorata u Novom Sadu i uzeli njihove izjave. Tužilac je najpre ustanovio da nema krivične odgovornosti, već prekršajne, a sada traži da saslušaju i oštećene pre nego što donese odluku. Policija na tome radi po nalogu Tužilaštva, saznaje nezvanično Euronews Srbija.

Podsećamo, članovi neformalne grupe STAV blokiraju zgradu Rektorata u Novom Sadu, jer bi danas oko osam časova trebalo da počnu izbori za Studentski parlament Filozofskog fakulteta, a članovi ove grupe blokiraju ulaz u zgradu i ne daju nikome da uđe i glasa.

Članovi ove neformalne grupe su i letos blokirali Rektorat, kako bi sprečili održavanje izbora, jer smatraju da se izbori mogu organizovati jedino u fakultetskoj zgradi.

Tokom dvonedeljnog protesta studenti su na zgradu Rektorata okačili transparente kojima su kritikovali rektora Dejana Madića, a moto blokade je glasio "Jedna lista nije izbor".

STAV je do sada tri puta blokirao održavanje izbora u zgradi Filozofskog fakulteta i podneo disciplinske prijave protiv predsednice Studentskog parlamenta Filozofskog fakulteta Ivane Macak i člana izborne komisije Aleksandra Gajića, piše portal 021.rs.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija