Društvo

Gašić: Odlazak Radmile Živković, dive srpskog glumišta, nenadoknadiv gubitak za sve

Komentari

Autor: Tanjug

20/09/2024

-

16:44

Gašić: Odlazak Radmile Živković, dive srpskog glumišta, nenadoknadiv gubitak za sve
Prinskrin/Youtube/K1 Televizija - Copyright Prinskrin/Youtube/K1 Televizija

veličina teksta

Aa Aa

Ministar odbrane Bratislav Gašić uputio je danas telegram saučešća povodom smrti glumice Radmile Živković u kome izražava neizmernu tugu zbog odlaska dive srpskog glumišta, kojim je, kako je naglasio srpska kultura, pozirošna i filmska umetnost pretrpela nenadoknadiv gubitak.

"Sa neizmernom tugom primio sam tešku vest da nas je napustila diva srpskog glumišta i ponos našeg Kruševca, voljena i poštovana Radmila Živković. Njenim odlaskom naša kultura, pozorišna i filmska umetnost pretrpeli su nenadoknadiv gubitak", naveo je Gašić.

Ministar podseća da je njen blistavi talenat sa virtuoznom lakoćom jednako snažno i upečatljivo donosio uloge u dramama i komedijama čineći da likove koje je igrala doživimo u njoj i kroz nju jasno, duboko i emotivno.

"Privilegija da lično poznajem dragu i plemenitu prirodu njene ličnosti otvorila je, kao i svim njenim bliskim prijateljima, duboku ranu koja će se dugo suprotstavljati leku vremena", naveo je Gašić i dodao da je Radmila, jedan od simbola Kruševca, "napustila je ovozemaljsku i preselila se na večnu nebesku scenu među sebi ravne glumačke dive i bardove".

Gašić naglašava da će svi čuvati uspomenu na nju dok postoje.

"U to ime, poštovani članovi porodice naše drage Radmile Živković, primite izraze mog najdubljeg saučešća. Neka Gospod duši njenoj podari rajsko naselje", naveo je Gašić u telegramu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija