Društvo

Inspekcija kontroliše menzu: Studentskoj poliklinici javilo se devetoro studenata sa stomačnim tegobama

Komentari

Autor: S.T.

19/09/2024

-

14:34

Inspekcija kontroliše menzu: Studentskoj poliklinici javilo se devetoro studenata sa stomačnim tegobama
Inspekcija kontroliše menzu: Studentskoj poliklinici javilo se devetoro studenata sa stomačnim tegobama - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Studentskoj poliklinici u ponedeljak i utorak (16. i 17. septembra) javilo se devetoro studenata stomačnim tegobama (povraćanje i dijareja), potvrđeno je za Euronews Srbija u Studentskom centru Beograd.

Reč je o studentima koji stanuju u iz doma "4. aprila" koji se hrane u studentskom restoranu "Voždovac".

Neki od njih su naveli da su u nedelju uveče osetili prve simptome, otišli su u Urgentni centar, dobili terapiju (infuziju) i vratili su se u dom.

"Nakon utorka nije bilo prijavljenih novih slučajeva studenata sa stomačnim tegobama. Odmah po prijavi tegoba studenata, Gradski zavod za javno zdravlje uradio je analize, a rezultati su pokazali da je hrana u Studentskom restoranu "Voždovac" ispravna, odnosno – da nije bila zatrovana", kažu u Studentskom centru Beograd.

Dodaju da se ovih dana u restoranu "Voždovac" dnevno proizvede i podeli više od 700 obroka (oko 40 doručaka, 340 ručaka i 330 večera).

"Gradski zavod za javno zdravlje Beograd sprovodi redovne kontrole u svim studentskim restoranima u Beogradu. U restoranu "Voždovac" analiza je rađena 26. juna, tokom jula i avgusta restoran nije radio (od 5. jula do 22. avgusta), a poslednji uzorci su uzeti 16. septembra", kažu u SC Beograd.

Dodaju i da zaposleni radnici u kuhinji redovno obavljaju sanitarne preglede.

"Pored kontrole Zavoda, Sanitarna inspekcija bila je u restoranu u ponedeljak, izvršen je detaljan sanitarno-inspekcijski nadzor, a za svaki slučaj naložene su i mere za pojačan higijensko-sanitarni rad, koje Ustanova sprovodi u najboljem interesu studenata", zaključuju.

 

Komentari (0)

Srbija