Društvo

Na severu Srbije suvo, na jugu i dalje kiša: Kakvo nas vreme očekuje u drugoj polovini sedmice?

Komentari

Autor: Euronews Srbija

18/09/2024

-

07:08

Na severu Srbije suvo, na jugu i dalje kiša: Kakvo nas vreme očekuje u drugoj polovini sedmice?
Tanjug/Sava Radovanović - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Na severu suvo, na jugu i dalje kiša. Vazdušni pritisak iznad Srbije i regiona polako raste. Međutim, neće biti u potpunosti stabilno, jer sa jugozapada, iz pravca Crne Gore, stiže novi talas kišonosnih oblaka, kaže meteorolog Euronews Srbija Milena Ćirković.

"Za naredne sate, tako pripremite kišobrane i kabanice. Kiša će prepodne padati na jugu, južnije od Niša. Zatim će se u toku dana kišonosni oblaci širiti ka Kragujevcu. U Beogradu i Vojvodini, međutim, ostaće suvo do kraja dana, uz smenu sunca i oblaka. Očekujemo da na jugu u narednim satima padne nešto manje od tri litra po metru kvadratnom", navela je ona.

Kada je reč o vetru, kako kaže, on ostaje slab. Sredinom dana njegov intezitet se prolazno može pojačati, ali brzina neće prelaziti 10 kilometara po satu. Pravac će biti istočni i severoistočni.

Tanjug/Sava Radovanović

 

"Temperatura polako počinje da raste. Danas u najtoplijem delu dana kretaće se od 17 do 23 stepena Celzijusa. U Beogradu do 22 stepena Celzijusa u hladu", rekla je Ćirković.

Narednih dana

Kako je dodala, drugi deo nedelje biće topliji i stabilniji. Slaba kiša može padati povremeno do petka, ali reč je o malim količinama, simboličnim, ispod pet litara po metru kvadratnom za tri dana.

"Hidrolozi najavlju da će na Dunavu vodostaji biti u većem porastu. Dostizanje granice redovne odbrane od poplave očekuje se kod Bezdana, Apatina, Bačke Palanke i Novog Sada. Prognoze su da će to biti između 19. i 22. septembra", rekla je Ćirković.

 

Komentari (0)

Srbija