Društvo

Lončar sa direktorima zdravstvenih ustanova: Oko ukidanja listi čekanja nema kompromisa

Komentari

Autor: Tanjug

13/09/2024

-

10:20

Lončar sa direktorima zdravstvenih ustanova: Oko ukidanja listi čekanja nema kompromisa
Lončar sa direktorima zdravstvenih ustanova: Oko ukidanja listi čekanja nema kompromisa - Copyright Tanjug/Ministarstvo zdravlja/A. Angelovski

veličina teksta

Aa Aa

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar poručio je danas da rukovodioci zdravstvenih ustanova imaju zadatak da rad u bolnicama i kliničkim centrima organizuju na efikasniji način, naročito u pogledu operacija i dijagnostičkih procedura za koje postoje liste čekanja.

Lončar je danas razgovarao sa direktorima svih zdravstvenih ustanova u Srbiji u vezi analize preduzetih aktivnosti upravo u cilju redukcije i ukidanja listi čekanja, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.

Sa druge strane Ministarstvo zdravlja će svim zdravstvenim ustanovama obezbediti svaki vid pomoći i podrške, u pogledu nabavke potrebne dodatne opreme i aparata kao i obezbeđivanja nedostajućeg stručnog kadra.

"Oko ukidanja listi čekanja neće biti kompromisa. Imamo jasan zadatak, kojem svi moramo najozbiljnije i najodgovornije da pristupimo. Smatram da u našem zdravstvenom sistemu imamo dovoljno kvalitetnih i stručnih zdravstvenih radnika, imamo najsavremenije bolnice i najmodernije aparate, i uz više odgovornosti i bolju organizaciju, možemo ispuniti naš cilj, a to je ukidane listi čekanja“, istakao je Lončar.

Pored toga, na sastanku su analizirani rezultati akcije besplatnih preventivnih pregleda, u okviru kojih je za samo pet dana u našim zdravstvenim ustanovama preglede obavilo više od 145.000 građana i konstatovano je da je interesovane građana izuzetno veliko, da je svest o značaju prevencije značajno povećana, i da je nastavak ove akcije u interesu čitavog društva. 

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija