Društvo

Advokat Delević o hapšenju mladića na KiM: Nedeljković brutalno pretučen prilikom hapšenja, tražićemo odgovornost

Komentari

Autor: Tanjug

10/09/2024

-

13:47

Advokat Delević o hapšenju mladića na KiM: Nedeljković brutalno pretučen prilikom hapšenja, tražićemo odgovornost
Kosovska policija - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Advokat Miloš Delević rekao je danas da mladić Rastko Nedeljković, koga zastupa, nije imao nikakav fizički kontakt sa službenim licem, da ga je kosovska policija prilikom hapšenja brutalno pretukla i da će tražiti odgovornost policijskih službenika zbog takvog ponašanja.

"On je uhapšen, navodno, zbog napada na službeno lice. Međutim, on negira da se taj napad desio. Nije imao fizički kontakt ni sa kim, a pogotovo ne sa policijskim službenicima", rekao je Delević.

Dodao je da je Nedeljkovića kosovska policije brutalno pretukla prilikom hapšenja, ali i tokom boravka u policijskoj stanici.

"To je bilo fizičko i psihičko maltretiranje od strane policije. Udarani su mu šamari. On je rekao da je dva, tri puta udaran u predelu genitalija. Rekao je da je plakao i da je molio za pomoć i da su ga nakon višesatnih molbi odveli u bolnicu na pregled kako bi konstatovali te povrede. Mi ćemo tražiti odgovornost policijskih službenika za ovakvo ponašanje", rekao je Delević za Tanjug.

Četiri osobe srpske nacionalnosti uhapšene su oko ponoći u severnom delu Kosovske Mitrovice, i njima je određen pritvor do 48 sati, a na teret im se stavlja navodni napad na službeno lice u vršenju dužnosti.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je ranije danas rekao, obraćajući se medijima posle sastanaka sa predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom i američkim ambasadorom Kristoferom Hilom da će se u naredna 72 sata obratiti javnosti.

"Govoriću o onome što Srbija zahteva, a zbog suštinskog i brutalnog napada na srpsko stanovništvo, pre svega na Severu KiM, i šta je to što tzv. međunarodna zajednica nije ispunila, šta Srbija traži i šta će da učini", rekao je Vučić. Više o tome možete pročitati OVDE. 

Povodom butalnog prebijanja i hapšenja trojice srpskih mladića u Severnoj Mitrovici oglasila se i Srpska lista. Više o tome možete pročitati OVDE.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija