Društvo

Sedmaci nastavljaju bojkot nastave u OŠ "Ljuba Nenadović": Direktor pozvao roditelje na sastanak

Komentari

Autor: Euronews Srbija

05/09/2024

-

08:51

Sedmaci nastavljaju bojkot nastave u OŠ "Ljuba Nenadović": Direktor pozvao roditelje na sastanak
Sedmaci nastavljaju bojkot nastave u OŠ "Ljuba Nenadović": Direktor pozvao roditelje na sastanak - Copyright Google Earth

veličina teksta

Aa Aa

Direktor Osnovne škole "Ljuba Nenadović" Đura Kosić pozvao je roditelje učenika sedmog razreda, koji već tri dana bojkotuju nastavu, na sastanak danas u 18 sati. 

Inače, više od 100 učenika sedmog razreda, od 156 upisanih, bojkotuje nastavu, jer je uprava škole rasformirala pet odeljenja sedmaka i napravila novih šest. Roditelji kažu da su o svemu obavešteni samo nekoliko dana pred početak školske godine i da su samo dobili spisak odeljenja u kom će biti njihovo dete.

Pre poziva na "konstruktivan dijalog", roditelji su dobili i pisano obaveštenje gde ih uprava škole podseća na odredbe Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja i Pravilnika o disciplinskoj odgovornosti učenika koje regulišu izostajanje učenika, a kojih škola mora da se pridržava.

"Pohađanje nastave od strane učenika prati se i evidentira na dnevnom nivou. Uočeno je da veliki broj učenika sedmog razreda ne pohađa nastavu od početka školske 2024/25. godine. Podsećamo vas na članove Zakona i Pravilnika koji regulišu izostajanje učenika i odgovornost roditelja za redovnost pohađanja nastave", navodi se u dopisu koji su nam poslali roditelji.

U Ministarstvu prosvete ranije su za Euronews Srbija rekli da je Školska uprava Beograd dala saglasnost i odobrila formiranje šest odeljenja sedmog razreda u toj školi, ali da se ispoštuju svi pedagoško-psihološki zahtevi i blagovremeno obaveste roditelje o formiranju novih odeljenja. Naveli su i da će biti uključena Gradska prosvetna inspekcija, koja će utvrditi da li je sve urađeno po procedurama.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija