Društvo

Ministarstvo finansija: Izmenjen Pravilnik o elektronskom fakturisanju, evo o čemu je reč

Komentari

Autor: Tanjug

31/08/2024

-

10:53

Ministarstvo finansija: Izmenjen Pravilnik o elektronskom fakturisanju, evo o čemu je reč
Ministarstvo finansija: Izmenjen Pravilnik o elektronskom fakturisanju, evo o čemu je reč - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Izmene Pravilnika o elektronskom fakturisanju sadrže odredbu da se u postupcima provere pravilnosti elektronskog evidentiranja poreza na dodatu vrednost neće uzimati u obzir eventualne greške pri iskazivanju podataka do 31. decembra 2024. godine, saopštilo je Ministarstvo finansija. 

Odluka o izmenama pravilnika doneta je 29. avgusta. 

Kako se navodi, u cilju otklanjanja eventualnih dilema precizirano je i da se evidentiranje obračuna PDV (Zbirna i Pojedinačna evidencija PDV) za poreski period avgust, odnosno tromesečni poreski period jul-septembar, vrši unosom podataka u interfejs koji se i do sada koristio, dok se novi interfejs obavezno koristi za poreski period septembar (odnosno tromesečni poreski period oktobar-decembar).

Pravilnik o izmenama Pravilnika o elektronskom fakturisanju objavljen je u "Službenom glasniku Republike Srbije" br. 73/24 30. avgusta 2024. godine i stupa na snagu 1. septembra, osim odredaba koje se odnose na elektronsko evidentiranje PDV, koje će se primenjivati za poreske periode određene zakonom kojim se uređuje PDV, a koji počinju posle 31. avgusta ove godine, dodaje se u saopštenju. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija