Društvo

Đukić Dejanović: Biće donirano 15.000 paketića za đake prvake širom Srbije

Komentari

Autor: Tanjug

27/08/2024

-

22:24

Đukić Dejanović: Biće donirano 15.000 paketića za đake prvake širom Srbije
Đukić Dejanović: Biće donirano 15.000 paketića za đake prvake širom Srbije - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

veličina teksta

Aa Aa

Ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović potpisala je danas sporazum sa Fondacijom "Univereksport", koja će donirati 15.000 paketića za učenike prvog razreda u 208 jedinica lokalnih samouprava širom Srbije.

Đukić Dejanović je u ime učenika, roditelja, nastavnika, Ministarstva prosvete zahvalila Fondaciji "Univereksport" na donaciji koja već devetu godinu za redom, na početku školske godine, realizuje ovaj projekat.

"Jedan od parametara u obrazovanju da o učenicima koji polaze u školu ne brinu samo roditelji, nastavnici i sam sistem obrazovanja, već i privredni subjekti, kao i oni koji svoju društvenu odgovornost ispoljavaju na načine koji su u našoj kulturi vrlo prihvatljivi i smatraju se sastavnim delom želje za srećnu budućnost dece", izjavila je ministarka.

Objasnila je da Fondacija "Univereksport" razmišlja o tome kako da što većem broju mališana olakša polazak u školu, kao i da roditeljima pošalje poruku da nisu sami u vaspitno-obrazovnim programima sa nastavnicima i sistemom obrazovanja.

"Takođe, šalje i jednu vrlo značajnu poruku da zapravo svako od nas na indirektan način učestvuje u podršci učenicima koji stiču znanja, veštine i naravno vaspitavaju se kad polaze u školu", rekla je ona.

Tanjug/Jadranka Ilić

 

Sadržaj tih paketića su školske torbe, školski pribor, slatkiši, slaniši, sokići, kako je rekla, sve ono što deca vole i što će im zapravo biti "simbolički spoj radosti koju donose slatkiši i sokići sa obavezama koje simboliše sama školska torba i pribor". 

Direktorka Fondacije "Univereksport" Olivera Ćirković zahvalila je Ministarstvu prosvete na saradnji, kao i na podršci u realizaciji ovog projekta.

"Fondacija Univereksport već devet godina zaredom realizuje projekat darovanja, kako mi kažemo, malog ali značajnog dara prvacima. Naša misija, težnja, kao i svi naši projekti okrenuti su ka deci", rekla je Ćirkovićeva.

Prema njenim rečima, obrazovanje je značajna stvar za sam život i razvoj dece koja predstavljaju našu budućnost. 

"Polazak u školu je ulazak i otvaranje jednih novih životnih vrata, nove životne dobi, gde deca dođu kako sa strahovima, tako i sa osmehom. S obzirom da deca, kao i svi mi odrasli, najviše volimo darove i poklone, mi smo tu da ih obradujemo i izmamimo osmeh na lice", istakla je ona.
Ona je napomenula da im je želja da ovaj projekat i dalje razvijaju, kao i da ih svake godine bude više.

"Ove godine je 15.000 đaka prvaka u više od 208 škola i želja nam je da jednoga dana, kao privredno društvo, pokrijemo celokupno tržište Srbije i svakog đaka prvaka u Srbiji", zaključila je Ćirkovićeva.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija