Društvo

Niš, Ćuprija i Leskovac najtopliji gradovi u Srbiji sa temperaturom od 41 stepeni, najsvežije na Kopaoniku

Komentari

Autor: Tanjug

14/08/2024

-

16:54

Niš, Ćuprija i Leskovac najtopliji gradovi u Srbiji sa temperaturom od 41 stepeni, najsvežije na Kopaoniku
Niš, Ćuprija i Leskovac najtopliji gradovi u Srbiji sa temperaturom od 41 stepeni, najsvežije na Kopaoniku - Copyright Tanjug/Vladimir Sporčić

veličina teksta

Aa Aa

Niš, Ćuprija i Leskovac bili su najtopliji gradovi u Srbiji u 16 časova, gde je, prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ), zabeležena temperatura od 41 stepen Celzijusa.

Slede Sombor, Zrenjanin, Kikinda, Kragujevac, Smederevska Palanka i Kruševac, gde je u 16 časova zabeleženo 40 stepeni.

Za stepen manje, odnosno 39 stepeni registrovano je u Beogradu, Novom Sadu, Paliću, Loznici, Sremskoj Mitrovici, Valjevu, Kraljevu, Kuršumliji i Vranju.

Tanjug/Vladimir Sporčić

 

Podaci glavnih meteoroloških stanica pokazuju da je 38 stepeni registrovano u Velikom Gradištu, Negotinu i Požegi, dok je u Dimitrovgradu bilo 37 stepeni, na Zlatiboru 33 stepena, a na Crnom Vrhu 30 stepena Celzijusovih.

Temperatura ispod 30 stepeni je registrovana u Sjenici i tamo je u 16 časova izmereno 28 stepena, dok je na Kopaoniku bilo 25 stepeni.

Hitna pomoć apeluje na najstarije sugrađane da bez preke potrebe ne izlaze napolje

Hitna pomoć u Beogradu je tokom dana imala 122 intervencije, od toga 33 na javnom mestu, ali je to uobičajen broj kada su u pitanju dani sa visokom temperaturom kao danas, rekli su za Tanjug iz beogradske Hitne pomoći. 

Kada je reč o uzrastu, kažu da ne mogu da izdvoje znatno veći broj starijih i mlađih osoba u ovom broju intervencija i još jednom apeluju na najstarije sugrađane da tokom dana ne izlaze iz svojih stanova. 

"Iskreno se nadamo da će poslušati savet i sada i u narednim danima da bez preke potrebe ne napuštaju domove. Imali smo intervencije jer se ljudi žale na vrtoglavice i visoku temperaturu, imali smo pozive zbog pogoršanja stanja kod psihijatrijskih pacijenata. Apelujemo još jednom da najstariji sugrađani ne izlaze na ulicu tokom dana i izlažu se direktnom suncu", rekli su za Tanjug iz Hitne. 
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija