Društvo

Počinje novi toplotni talas: U delovima Srbije narandžasti meteoalarm, za vikend tropske vrućine

Komentari

Autor: Euronews Srbija

08/08/2024

-

07:31

Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Počinje novi toplotni talas u Srbiji, treći po redu ove sezone. Maksimalna temperatura do kraja nedelje biće u intervalu od 32 do 37 stepeni, a kiše i pljuskova nema na vidiku, navodi urednica Vremenske prognoze Euronews Srbija i meterološkinja Milena Ćirković..

Temperatura raste iz dana u dan, zato je na istoku i jugu naše zemlje podignut viši stepen upozorenja, naradžasti meteoalarm.

U ovom toplotnom talasu, biće ugroženi hronični i srčani bolesnici, kao i životinje. Takođe, uslovi za šumske i druge požare biće povoljni i zato treba biti na dodatnom oprezu.

Sa zapada polako raste vazdušni pritisak. Do kraja meseca bićemo pod uticajem anticiklona, a to znači da će kiša i pljuskovi biti retka pojava, gotovo da ih neće ni biti.

U danu pred nama biće sunčano i vedro. Nebo će povremeno krasiti oblaci na većim visinama, ali nam oni neće pružiti hlad. UV indeks imaće zato veoma visoku vrednost, pa ne zaboravite da zaštitite svoju kožu i oči.

Kada je reč o vetru, u narednim satima u prizemlju će duvati slab do umeren severni i severozapadni vetar

Danas će biti toplije nego juče. U poslepodnevnim satima očekuje se maksimum temperature koji će se danas kretati od 32 do 34 stepena u hladu

Petak i vikend obeležiće pravo leto. Temperatura će tokom dana ići do 36-37 stepeni, dok će noći i jutra u većini mesta biti prijatna sa vrednostima oko 15 podeljka.

Tropske noći, međutim, mogu da očekuju svi oni koji žive u urbanim srednima.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija