Društvo

Telekom Srbija osmi put dodelio nagradu za najbolji rad na odseku Novi mediji FLU

Komentari

Autor: Tanjug

13/06/2024

-

13:01

Telekom Srbija osmi put dodelio nagradu za najbolji rad na odseku Novi mediji FLU
Telekom Srbija osmi put dodelio nagradu za najbolji rad na odseku Novi mediji FLU - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

veličina teksta

Aa Aa

Kompanija Telekom Srbija dodelila je osmi put nagradu za najbolji rad na odseku Novi mediji Fakulteta likovnih umetnosti (FLU).

Na tradicionalnoj dodeli nagrada žiri se odlučio za radove dvoje studenta, Jelene Rendulić za multimedijalnu instalaciju "Dani porodice" i Mateje Markovića za seriju fotografija pod nazivom "Ko je kriv?".

Stručni žiri, u sastavu Jovan Čekić, redovni profesor na Fakultetu za medije i komunikacije, Stevan Vuković, istoričar umetnosti i umetnica Ivana Smiljanić, naveo je u obrazloženju da se nagrađeni radovi izdvajaju autentičnošću i jedinstvenošću, kao rezultat ozbiljnog istraživačkog rada umetnika. 

Svečanost dodele nagrada i otvaranje izložbe nagrađenih radova privukli su mnoge istaknute ličnosti iz sveta umetnosti, kao i studente i profesore, predvođene dekanom FLU, Radošem Antonijevićem.

Nagrada Telekoma Srbija se dodeljuje osmi put, kao priznanje za autentičan i kreativan umetnički izraz u domenu novih medija. 

Kompanija kontinuirano podržava FLU i mlade umetnike i nastoji da stvaranjem što boljih uslova podstakne studente da u punoj meri izraze svoju kreativnost i veštine putem daljih istraživanja u ovim umetničkim disciplinama.

Euronews Srbija je u vlasništvu Arena channels grupe koja je deo Telekoma Srbija.

Komentari (0)

Srbija