Društvo

Na snazi žuti meteoalarm: Stižu pljuskovi i grmljavina, danas nigde bez kišobrana

Komentari

Autor: Euronews Srbija

31/05/2024

-

08:05

Na snazi žuti meteoalarm: Stižu pljuskovi i grmljavina, danas nigde bez kišobrana
Na snazi žuti meteoalarm: Stižu pljuskovi i grmljavina, danas nigde bez kišobrana - Copyright Euronews Serbia/Tara Tomović

veličina teksta

Aa Aa

Danas nam sa jugozapada stiže novi talas kiše i pljuskova. Padavine počinju ranije nego juče, pa se preporučuje da vam kišobran ili kabanica budu pri ruci, savetuje meteorološkinja Euronews Srbija Milena Ćirković. Temperatura će biti do 28 stepeni u hladu.

Petak će po svemu sudeći biti najnestabilniji dan u ovoj sedmici kada govorimo o vremenskim prilikama.

U većem delu zemlje uključen je žuti meteoalarm zbog grmljavine i jake kiše koji se očekuju u narednim satima. Postoji rizik i od udara groma, kao i lokalnih bujica i jakog vetra.

U naredna 24 sata Srbija će biti pod uticajem ciklona iz Tirenskog mora. Upravo zbog njegove blizine i jake jugozapadne struje, ka nama stiže novi talas kiše i pljuskova.

Padavine se danas očekuju i pre i poslepodne. Već oko podneva kiša će padati na celom potezu od Novog Pazara, pa sve do Bačke Palanke.

Kasnije tokom dana, kišonosna zona premeštaće se ka kranjem jugu i istoku Srbije. Najviše kiše očekuje se u Valjevu i malo zapadno od Valjeva. U Beogradu se kiša očekuje nakon 18 časova.


Dolazak kišonosnih oblaka pratiće sve jači vetar koji će duvati sa jugozapada. Vetrovito će biti već od podneva, a najjači udari vetra očekuju se oko 14, odnosno 15 časova.

Temperatura će biti u skladu sa prolećem. Maksimalna dnevna od 24 do 28 stepeni.


Za dane vikenda biće toplo i sparno.  Kratak predah od pljuskova i grmljavine očekujemo u subotu, zatim od nedelje ponovo nestabilno.

Povremeno u narednim danima može biti uslova i za kratkotrajne grmljavinske oluje praćene gradom i olujnim udarima vetra, naročito u regionu, od Splita do Makarske. Ovo je važno za sve one koji planiraju put ili odmor u Hrvatsku. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija