Društvo

Knjiga žalosti u Ambasadi Irana u Beogradu povodom pogibije predsednika od sutra do petka

Komentari

Autor: Tanjug

20/05/2024

-

17:27

Knjiga žalosti u Ambasadi Irana u Beogradu povodom pogibije predsednika od sutra do petka
Tanjug/AP/Vahid Salemi - Copyright Tanjug/AP/Vahid Salemi

veličina teksta

Aa Aa

Knjiga žalosti u Ambasadi Irana povodom pogibije iranskog predsenika Ebrahima Raise i drugih zvaničnika biće otvorena od sutra do petka.

Ambasada Irana saopštila je da je knjigu otvorila juče, a da će svi zainteresovani moći da se upišu u navedenom roku u zgradi Ambasade na adresi Mihaila Mike Jankovića 3, od 10 do 15 časova.

Podsetimo, predsednik Irana Ebrahim Raisi i ministar spoljnih poslova Hosein Amir Abdolahijan, kao i još sedam zvaničnika i članova posade, poginuli su u padu helikoptera na severozapadu Irana.

Pored iranskog predsednika Ebrahima Raisija i ministra inostranih poslova Hoseina Amira Abdolahijana, identifikovane su još šest osoba poginulih u padu helikoptera na severozapadu Irana, javila je iranska državna novinska agencija IRNA.

Tanjug/AP

 

Helikopter u kojem su se nalazili iranski predsednik Ebrahim Raisi i ministar spoljnih poslova Hosein Amir Abdolahijan nije posedovao signalni sistem ili nije bio uključen, saopštio je danas turski ministar saobraćaja Abdulkadir Uraloglu.

On je novinarima rekao da je Iran spada u tursku oblast odgovornosti za reagovanje u vanrednim situacijama, zbog čega su turske vlasti proverile da li postoji signal nakon izveštaja o padu letelice.

"Ali nažalost, (mislimo) da je najverovatnije signalni sistem bio isključen ili da helikopter nije imao taj sistem, jer bi u suprotnom signali bili primećeni", ocenio je Uraloglu.

Helikopter u kojem su bili predsednik Raisi i Abdolahijan srušio se juče na severozapadu Irana, u regionu Verzegan, a pored njih dvojice, poginulo je još šest osoba.

Euronews

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija