Društvo

Spremite se za ćudljivi vikend: Danas više sunca, manje oblaka, ali već sutra vraća se kiša

Komentari

Autor: Euronews Srbija

11/05/2024

-

08:30

Spremite se za ćudljivi vikend: Danas više sunca, manje oblaka, ali već sutra vraća se kiša
Spremite se za ćudljivi vikend: Danas više sunca, manje oblaka, ali već sutra vraća se kiša - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

veličina teksta

Aa Aa

Talas obilnih kiša i pljuskova je iza nas. U Srbiji će danas biti promenljivo oblačno sa dužim sunčanim intervalima i u većem delu suvo, a kratkotrajna kiša i pljusak mogući su tek ponegde na istoku i zapadu Srbije i na jugu Banata.

"Vikend pred nama biće relativno stabilan uz dosta sunčanih sati.  Atmosfera se nakon prolaska visinskog ciklona polako stabilizuje. Vreme će nam opet kreirati polje anticiklona, a to znači sve manje oblaka", kaže meteorološkinja Euronews Srbija Milena Ćirković.

Dodaje da će na periferiji anticiklona i dalje cirkulisati nešto svežiji vazduh, te će zato temperatura biti oko ili malo ispod proseka.

Tanjug/Strahinja Aćimović

 

"Jutarnja temperatura biće u intervalu od 7 do 12 stepeni. Maksimalna dnevna od 21 do 24 stepena koliko će u subotu biti i u Beogradu", rekla je ona.

Sunčano i suvo

Prvog dana vikenda biće pretežno sunčano i u većini mesta suvo. Kiša ili po koji lokalni pljusak moguć je na zapadu Srbije, oko Drine, zbog same pozicije terena. Vetar ostaje slab i dalje će duvati sa juga i jugostoka zemlje.

Drugog dana vikedna, nestabilnost će biti veća, zato je kiša, osim na planinama moguća i u pojednim nižim predelima na području Vojvodine.

Tanjug/Vladimir Sporčić

 

Temperatura se neće bitnije menjati ni početkom naredne sedmice. Ostaje ispod proseka. Jutarnja oko10. Maksimalna od 21 do 25 stepeni

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija