Društvo

U Srbiji i danas toplo: Popodne pljuskovi, na snazi žuti meteoalarm

Komentari

Autor: Euronews Srbija

07/05/2024

-

10:24

Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

U Srbiji će i danas biti toplo vreme sa temperaturom od 25 do 27 stepeni. Poslepodne i uveče pljuskovi i grmljavina. Temperatura od sutra u padu, a stiže i novi talas padavina.

Vreme danas potenicijalno može biti opasno. Iz tog razloga je uključen i najniži stepen upozorenja odnosno žuti meteoalarm. Upozorenje je danas izdato na grmljavinu kao i na pljusak kiše koji lokalno može doneti više od 10 litara po metru kubnom za period od tri sata.

"Atmosfera je iz sata u sat sve nestabilnija, jer se severnije od nas premešta oslabljeni front koji je nastao u sklopu ciklona iz severnog mora", kaže meteorološkinja Euronews Srbija Milena Ćirković.

Dodaje da to za Srbiju znači sve više oblaka. Prvi deo dana proćiće bez kiše, dok se poslepodne i uveče očekuju pljuskovi i grmljavina. Padavine će biti lokalne i intezivne što znači da u jednom mestu može pasti veća količina, a nekoliko metra dalje ostaće suvo.

Tanjug/Vladimir Sporčić

 

"Za vreme trajanja pljuska, vetar se prolazno može pojačati. Mimo toga, miran dan je pred nama gde će duvati slab od umeren južni vetar", navela je Ćirković.

Kada je reč o temperaturi, danas, zbog dolaska oblaka biće malo svežije nego juče. Maksimalna dnevna kretaće se od 25 do 27 stepeni. maksimalna dnevna u Beogradu biće 27 stepeni.

"U nastavku nedelje nestabilno, uz obilnu kišu ali i grad koji se očekuju pre svega u sredu i četvrtak.

Od petka sunčanije", istakla je ona.

Prvu polovinu ovog meseca obeležiće tipično majsko vreme uz smenu sunca i oblaka, ali i veliku mogućnost za lokalne oluje.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija