Aktuelno

Produžen pritvor navijačima iz Novog Pazara na 30 dana: Sumnjiče se da su učestvovali u napadu na policiju

Komentari

Autor: Euronews Srbija

23/10/2024

-

22:34

Produžen pritvor navijačima iz Novog Pazara na 30 dana: Sumnjiče se da su učestvovali u napadu na policiju
Euronews/Enes Radetinac - Copyright Euronews/Enes Radetinac

veličina teksta

Aa Aa

Viši sud u Novom Pazaru odredio je pritvor u trajanju do 30 dana za jedanaest osumnjičenih lica koja su se našla pod istragom zbog učestvovanja u nasilničkom ponašanju na sportskoj priredbi i napada na službeno lice.

Kako se naovodi u saopštenju, istraga se sprovodi protiv A.H. (27) iz Novog Pazara zbog sumnje da je kao kolovođa izvršio krivično delo Nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi ili javnom skupu iz čl. 344a st. 3. u vezi st. 1 Krivičnog zakonika i krivično delo Napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti iz čl. 323. st. 3. u vezi st. 1. Krivičnog zakonika.

MUP Srbije

 

Takođe, iz tužilaštva dodaju da se istraga sprovodi i u odnosu na S. L. (37), S. B. (24), U. N. (22), J. P. (30), M. D. (30), R. D. (21), B. M. (21), S. K. (29), K. T. (23), F. F. (20), svi iz Novog Pazara i protiv R. D. (21) iz Sjenice, pokrenuta istraga zbog postojanja osnova sumnje da su kao grupa izvršili krivično delo Nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi ili javnom skupu iz čl. 344a st. 2. u vezi st. 1 Krivičnog zakonika i po jedno krivično delo Napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti iz čl. 323. st. 3. u vezi st.1. Krivičnog zakonika.

Podsetimo, navijači Novog Pazara izazvali su incident u nedelju nezadovoljni kaznom Fudbalskog saveza Srbije njihovom klubu zbog propusta u organizaciji utakmice sa FK Radničkim 1923 iz Kragujevca, a zbog čega je FK Novi Pazar kažnjen sa dve utakmice bez publike na domaćem terenu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Oni su se tokom utakmice sa Partizanom sukobili sa policijom na gradskim ulicama zbog čega je meč nakratko i prekinut.

Navijači gađali policiju ciglama, kamenjem, kao i daskama.

Ono što se posle toga dešavalo jeste da je došlo do hapšenja deset lica, zbog toga što su učestvovali u incidentima koji su se juče dogodili, a odmah nakon toga, na društvenim mrežama se pojavila vest da su privedena lica tučena u Policijskoj upravi u Novom Pazaru, što je dovelo do toga da su članovi porodica, kao i predstavnici nekih političkih partija došli do policijske stanice u Novom Pazaru.

Euronews Srbija je odmah kontaktirao policiju koja je demantovala ove navode, ističući da se privedeni nalaze sa svojim advokatima, tako da je to moguće proveriti i sa samim advokatima. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija