Aktuelno

Epilog događaja u Novom Pazaru: Šest povređenih policajaca, deset privedenih navijača, fudbal u drugom planu

Komentari

Autor: Euronews Srbija

22/10/2024

-

10:21

Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Odličnu fudbalsku predstavu u režiji FK Novi Pazar i FK Partizan na Gradskom stadionu u Novom Pazaru, na kojoj je viđeno čak sedam pogodaka, pokvarili su navijači domaćeg kluba koji su se van stadiona, na gradskim ulicama, tokom takmice sukobili sa policijom, zbog čega je utakmica nakratko i prekinuta.

Incident su izazvali navijači kluba sa jugozapada Srbije nezadovoljni kaznom Fudbalskog saveza Srbije njihovom klubu zbog propusta u organizaciji utakmice sa FK Radničkim 1923 iz Kragujevca, a zbog čega je FK Novi Pazar kažnjen sa dve utakmice bez publike na domaćem terenu, a što se odnosi na prvenstvene utakmice protiv FK Partizan i FK IMT Beograd.

Kako Euronews Srbija saznaje, svima koji su juče privedeni, određeno je policijsko zadržavanje do 48 sati, a u napadu navijača je povređeno šest policajaca.

Ono što je bilo moguće videti na licu mesta je da su navijači gađali policiju ciglama, kamenjem, kao i daskama.

Ono što se posle toga dešavalo jeste da je došlo do hapšenja deset lica, zbog toga što su učestvovali u incidentima koji su se juče dogodili, a odmah nakon toga, na društvenim mrežama se pojavila vest da su privedena lica tučena u Policijskoj upravi u Novom Pazaru, što je dovelo do toga da su članovi porodica, kao i predstavnici nekih političkih partija došli do policijske stanice u Novom Pazaru.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Euronews Srbija je odmah kontaktirao policiju koja je demantovala ove navode, ističući da se privedeni nalaze sa svojim advokatima, tako da je to moguće proveriti i sa samim advokatima. 

Iako su svi očekivali da će doći do puštanja privedenih, jer su to pripadnici političkih partija sinoć u Novom Pazaru tražili, to se nije desilo. Njima je određeno zadržavanje do 48 sati, tužilaštvo nije htelo dalje da govori, već je istaklo da će se danas obratiti sa saopštenjem za javnost, gde će saopštiti detaljne informacije koje delo im se stavlja na teret, zbog čega su privedena lica zadržana 48 sati.

Važno je napomenuti da incidenti sa navijačima FK Novi Pazar ne traju samo od juče, već su cele prethodne nedelje bili protesti navijača FK Novog Pazara, upravo zbog odluke disciplinske komisije FSS.

Sa ovom odlukom komisije nije se složila ni uprava FK Novog Pazara, a navijači su tražili da fudbaleri ne igraju protiv Partizana, i tada su istakli da su im fudbaleri obećali da neće igrati.

Ipak, dan pre nego što je odigrana utakmica, na konferenciji za novinare FK Novog Pazara, gde fudbaleri su rekli da kada im je predočeno kakve posledice može snositi FK Novi Pazar, ukoliko ne dođe do utakmice, odlučili su da će ipak igrati jer neće da snose, kako su rekli, odgovornost da FK Novi Pazar i dalje bude sankcionisan.

Povodom jučerašnjeg incidenta u Novom Pazaru oglasio se i ministar policije Ivica Dačić.

Više o sportu poledajte u prilogu ispod:

Euronews Srbija

Komentari (0)

Srbija