Aktuelno

Još jedno odlaganje suđenja Miki Aleksiću, optuženom za silovanja i uzmeniravanja polaznica njegove škole glume

Komentari

Autor: Euronews Srbija

14/10/2024

-

11:06

Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Suđenje vlasniku škole glume "Stvar srca" Miroslavu Aleksiću, koji je optužen za krivična dela silovanje i polno uznemiravanje nad prolaznicama svoje škole, ponovo je odloženo zbog odsustva optuženog, jer mu je pogoršano zdravstveno stanje.

Nalazom lekarske komisije je naloženo da se suđenja održavaju na sredini između dve hemoterapije koje Aleksić prima, što je njegov advokat ocenio kao "kriminalno i skandalozno" budući da, po njegovim rečima, lekarski tim nije ni pregledao njegovog branjenika. Novo suđenje zakazano je za 23. oktobar i 26. novembar. 

Kako reporter Euronews Srbija javlja, suđenje je odloženo, jer se Aleksić zapravo nije pojavio u sudu pošto je morao da ide na zakazanu hemoterapiju. Suđenje je inače danas trebalo da se nastavi ispitivanjem svedoka.

Tanjug/Strahinja Aćimović

 

Podstimo, suđenje je 23. septembra odloženo za danas takođe zbog zdravstvenog stanja optuženog koji ni tada nije došao na suđenje.

Njegov branilac Zoran Jakovljević tada je sudiji naveo da se Aleksiću pogoršalo stanje kada je otac Milene Radulović, kako tvrdi, "fizički nasrnuo" na Aleksićevu suprugu. Na ovu tvrdnju publika je imala burnu reakciju, zbog čega ih je sudija upozorio i naveo da se traži veštačenje zdravstvenog stanja Aleksića.

Euronews/Dušan Ilić

 

I danas, pola sata pre sam početak suđenja, pred sudom su se pojavili predstavnici "Žena u crnom" koje svaki put pružaju pordšku Mileni Radulović i to sa transparentom: "Verujemo Mileni Radulović".

Aleksić je optužen za četiri krivična dela silovanja, od toga dva u produženom trajanju i pet krivičnih dela polnog uznemiravanja, od čega su dva takođe kvalifikovana u produženom trajanju.

Njega je za seksualno zlostavljanje prva prijavila glumica Milena Radulović, a ubrzo se optužbama protiv njega pridružila Iva Ilinčić, pa i druge devojke. 

Tanjug/Strahinja Aćimović

 

Uhapšen je 16. januara 2021. godine i do 10. septembraje bio u pritvoru, koji mu je tada zamenjen kućnim pritvorom uz elekronski nadzor, nakon čega mu je 10. marta ukinut i kućni pritvor.

Tintor: Suđenje Aleksiću se ne može odlagati u nedogled

Advokat Jugoslav Tintor izjavio je u septrembru, nakon što je suđenje odloženo, da se ono ne može odlagati u nedogled, jer okrivljeni, kada se poziva na zdravstveno stanje, mora da ima odgovarajuću medicinsku dokumentaciju na osnovu koje bi se utvrdilo da suđenje ne može da se održi.

Tintor je tada Tanjugu rekao da je Aleksić, koji je osumnjičen za više silovanja i polnih uznemiravanja, dostavljao medicinsku dokumentaciju zbog koje je dva puta odloženo suđenje i dodao da je nakon toga komisija veštaka rekla da to nije opravdan razlog i da on može da prati tok suđenja.

"Ovde nije sporno da li je neko bolestan, već da li je ta bolest takva da ne može da prati tok suđenja. Ako neko u toku suđenja postane duševno bolestan ili tako teško bolestan da ne može uopšte da prati tok suđenja psihički, da razume šta se dešava, ili da fizički završi u bolničkoj postelji, tada komisija veštaka utvrdi da on ne može da prati tok suđenja i tada se suđenje ne može održati", objasnio je ranije Tintor. 

Tintor je takođe tada rekao da se on lično, kao zastupnik žrtava, trudi da ne dođe do dodatnog prolongiranja i dodao da je za Aleksića imao mnogo pitanja na koja je on unapred odbio da odgovara.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija