Aktuelno

Stiže razvedravanje, ali i svežiji vazduh sa severa: Smena sunca i oblaka, temperatura do 22 stepena

Komentari

Autor: Euronews Srbija

12/10/2024

-

08:34

Stiže razvedravanje, ali i svežiji vazduh sa severa: Smena sunca i oblaka, temperatura do 22 stepena
Stiže razvedravanje, ali i svežiji vazduh sa severa: Smena sunca i oblaka, temperatura do 22 stepena - Copyright Tanjug/Vladimir Sporčić

veličina teksta

Aa Aa

Prolazak još jednog hladnog fronta preko Srbije juče je doneo zahlađenje i prolazne padavine koje su već krajem dana oslabile. Iako danas stiže razvedravanje - otopljenja neće biti. Polje visokog vazdušnog pritiska koje se postepeno uspostavlja iznad centralne Evrope diktiraće vreme i u našoj zemlji. Tokom dana smenjivaće se sunce i oblaci, maksimalna temperatura biće oko 22 stepena.

"Kao i obično kada se nalazimo pod uticajem anticiklona vreme je bez padavina i uglavnom sunčano, ali ćemo ovaj put imati stalni priliv nešto svežijeg vazduha sa severa te će temperatura u narednom periodu biti oko normale", kaže meteorološkinja Euronews Srbija Ljubica Gojković.

Dodaje da će se tokom celog dana smenjivati sunce i oblaci, a poneka kap kiše očekuje se samo u brdsko - planinskim predelima u prvoj polovini dana.

"Hladan severozapadni vetar duvaće i danas umerenim i povremeno pojačanim intenzitetom, dok će u Pomoravlju i Timočkoj krajini udari vetra biti i 60 kilometara na sat. Upravo zbog ovog hladnog vetra u najtoplijem delu dana temperatura će se kretati oko 18 stepeni. U Negotinu na kratko do 22", navela je Gojković.

Tanjug/Miloš Milivojević

 

Drugi dan vikenda donosi nam potpuno suvo vreme i visinsku oblačnost koja će uzrokovati osećaj pospanosti, glavobolјe, a moguća je i razdražlјivost kao meteoropatska reakcija. Nedelju će obeležiti i nešto toplije vreme sa temperaturom oko 22 stepena u većini mesta.

Stabilno naredne nedelje

Prognostički modeli za narednu nedelju najavljuju stabilno vreme. Suvo, sa smenom sunca i oblaka i prijatnom jesenjom temperaturom tokom dana. Tokom cele naredne nedelje Evropa će biti pod uticajem polja visokog vazdušnog pritiska, a njegov položaj severno od Srbije donosiće nam nešto hladniju vazdušnu masu. Temperatura će se kretati između 15 i 20 stepeni, što je oko proseka za sredinu oktobar.

Treba napomenuti da su pred nama sve hladnija jutra i da ćemo već krajem sledeće nedelje imati minimalnu temperaturu ispod 5 stepeni u predelima južno od Beograda. Period Miholjskog leta je gotov, a druga polovina oktobra doneće nam postepeno zahlađenje i sve hladnija jutra, kao i pojavu jutarnje magle u dolinama i kotlinama. 

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija