Aktuelno

Podignuta optužnica protiv trojice za krijumčarenje migranata

Komentari

Autor: Tanjug

07/10/2024

-

15:25

Podignuta optužnica protiv trojice za krijumčarenje migranata
Podignuta optužnica protiv trojice za krijumčarenje migranata - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

veličina teksta

Aa Aa

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv trojice muškaraca zbog sumnje da su zajedničkim delovanjem 14. avgusta 2024. godine, po prethodnom dogovoru, u nameri pribavljanja protivpravne imovinske koristi, omogućavali nedozvoljeni tranzit i krijumčarili migrante, državljane Maroka, Jemena, Palestine i Sirije.

Optužnicom, koja je predata Višem sudu u Beogradu na odluku o potvrđivanju R. S. (54), B. S. (43) i V. J. (55) terete se za krivično delo Nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi, saopšteno je iz tog tužilaštva.

Tužilaštvo je predložilo sudu da svoj trojici okrivljenih produži pritvor da ne bi ponovili krivično delo u kratkom vremenskom periodu. Takođe, sudu je predloženo da R. S. izrekne meru bezbednosti oduzimanja predmeta - odnosno vozila upotrebljenog za izvršenje krivičnog dela marke "Mercedes benz".

Postoji opravdana sumnja da su okrivljeni omogućavali nedozvoljeni tranzit kroz Srbiju i krijumčarili 14 migranata, državljana Maroka, Jemena, Palestine i Sirije, kao i još pet stranih državlja koji su pobegli sa lica mesta, a koji su bez propisanih dokumenata izbegavajući graničnu kontrolu, van mesta određenog za prelazak državne granice, ušli nezakonito na teritoriju Republike Srbije i nezakonito boravili.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija