Aktuelno

Eksplozija u vojnoj fabrici “Sloboda” u Čačku: Pacijent sa opekotinama primljen u bolnicu

Komentari

Autor: Euronews Srbija, Tanjug

18/10/2024

-

09:08

Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

U vojnoj fabrici "Sloboda" u Čačku rano jutoros je došlo do akcidenta. Prema prvim informacijama sa terena, do eksplozije je došlo na odeljenju pirotehnike.

Iz kompanije su saopštili da je do tehnološke eksplozije došlo jutors u osam sati na liniji laboracije artiljerijskih košuljica i u tom akcidentu povređena su dva radnika, kojima je odmah ukazana medicinska pomoć.

Kako je navedeno, jedan radnik je nakon pregleda otpušten na kućno lečenje, dok je drugi povređeni radnik, koji je u stabilnom zdravstvenom stanju, zadržan na bolničkom lečenju. Kako Euronews Srbija saznaje, u bolnicu u Čačku stigao je jedan pacijent sa opektoinama lica i on je odmah zbrinut na odeljenju intezivne nege. 

Iz Slobode u Čačku su takođe dodali da rukovodstvo preduzima sve potrebne mere u cilju nastavka proizvodnog procesa. Podstimo, poslednja eksplozija u "Slobodi" dogodila se pre tri godine u junu i tada nije bilo povređenih radnika.

Predsednik Vlade Republike Srbije Miloš Vučević izjavio je ovim povodom da je najvažnije da se povređeni u jutrošnjoj eksploziji u fabrici "Sloboda Čačak" oporave i da se što pre vrate porodicama i poslu. Vučević je za TV Pink rekao da se u toj fabrici rukuje sa zapaljivim materijalima.

"To je proizvodnja koja koristi supstance koje su opasne i zahtevaju posebnu pažnju", ukazao je Vučević i dodao da ne treba prejudicirati šta je uzrok eksplozije i da treba sačekati šta kažu policija, vojna policija, forenzika.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija