Aktuelno

Detalji sinoćne pucnjave u Beogradu, Dačić: Na licu mesta zatečen Nikola Vavić sa vidljivim ogrebotinama kolena

Komentari

Autor: Euronews Srbija

27/09/2024

-

07:54

Detalji sinoćne pucnjave u Beogradu, Dačić: Na licu mesta zatečen Nikola Vavić sa vidljivim ogrebotinama kolena
Tanjug/Dimitrije Goll - Copyright Tanjug/Dimitrije Goll

veličina teksta

Aa Aa

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić kaže da je sinoć oko 20.20 sati u Beogradu, u Ulici Slavka Ćuruvije, od strane građana prijavljena upotreba vatrenog oružja i da je, izlaskom policije na lice mesta, pored svog vozila zatečen Nikola Vavić sa vidljivim površinskim ogrebotinama u predelu oba kolena, koji nije hteo da sarađuje sa policijskim službenicima.

"Obradom šireg i užeg lica mesta za sada je pronađena jedna čaura od vatrenog oružja NN marke i kalibra, dok je u dvorištu stambene zgrade pronađen odbačen pištolj NN marke i kalibra. Daljim pregledom lica mesta ispod putničkog vozila, koje je u tom trenutku koristio Vavić, pronađen je uređaj za praćenje i pozicioniranje", rekao je Dačić, a navodi se u saopštenju MUP-a.

Dodaje da je u toku razgovor sa stanarima okolnih zgrada, kao i pregled videomaterijala sa bezbednosnih kamera u cilju utvrđivanja detalja navedenog događaja.

"Što se tiče medijskih navoda da se navodni izvršilac zabarikadirao u susednoj zgradi u navedenoj ulici, izvršene su provere kojom prilikom je utvđeno da je to dezinformacija, jer je lice koje je ušlo u zgradu Nikola Vavić. Takođe, što se tiče navoda da je ispod automobila postavljena eksplozivna naprava, utvrđeno je da je u pitanju uređaj, a ne eksploziv", izjavio je ministar Dačić.

Komentari (0)

Srbija