Aktuelno

Rio Tinto: Osuđujemo svaki vid pretnje, upozoravamo na neodgovorne dezinformacije

Komentari

Autor: Tanjug

31/08/2024

-

17:06

Rio Tinto: Osuđujemo svaki vid pretnje, upozoravamo na neodgovorne dezinformacije
profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Kompanija Rio Tinto saopštila je danas da najoštrije osuđuje pretnje nasiljem upućene zaposlenima u Ministarstvu rudarstva i energetike, povodom planova za rudnik litjuma.

"Rio Tinto najoštrije osuđuje bilo kakvu direktnu ili implicitnu pretnju nasiljem, na internetu ili bilo gde drugo, upućenu bilo kome ko učestvuje u javnom dijalogu o Projektu Jadar. Zaposleni u Rio Tintu su dobijali pretnje smrću i kontinuirano su izloženi onlajn zastrašivanju i pretnjama, kao i optužbama da su izdajnici Srbije. Takođe su se suočili sa direktnim pretnjama njihovim porodicama", navodi se u saopštenju. 

Iz ove kompanije navode da su više puta upozoravali da neodgovorne i kontinuirane dezinformacije plasirane bez ikakvih dokaza, izazivaju neopravdanu zabrinutost i namerno dovode u zabludu srpsku javnost.

"Čvrsto verujemo da svako treba da ima pravo da izrazi svoje mišljenje, bez obzira na to da li podržava projekat ili mu se protivi, ali je veoma važno da se vodi konstruktivan dijalog zasnovan na činjenicama", dodaje se u saopštenju. 

Ministarstvo rudarstva i energetike saopštilo je danas da je dobilo mejl sa pretećim porukama i da su nadležni organi obavešteni o slučaju.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija