Aktuelno

Naloženo hapšenje vozača autobusa zbog saobraćajne nesreće u Umki

Komentari

Autor: Tanjug

24/08/2024

-

12:43

Naloženo hapšenje vozača autobusa zbog saobraćajne nesreće u Umki
Naloženo hapšenje vozača autobusa zbog saobraćajne nesreće u Umki - Copyright Euronews/Iva Mirčević

veličina teksta

Aa Aa

Drugo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu naložilo je policiji da odredi zadržavanje vozaču autobusa zbog saobraćajne nezgode na Novom obrenovačkom drumu u kojoj je jedna osoba poginula, a 18 povređeno.

Iz MUP-a je saopšteno da se radi o M.K. (1961) kojem je određeno zadržavanje od 48 sati, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu.

On se sumnjiiči za izvršenje krivičnog dela teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja, saopšteno je iz tog tużilaštva.

U saobraćajnoj nezgodi do koje je došlo između kamiona i autobusa na Novom obrenovačkom drumu jedno lice, putnik iz autobusa, je preminulo, dok je 13 putnika zadobilo lake, a 5 teške telesne povrede i svima je pružena odgovarajuća medicinska pomoć.

Euronews/Iva Mirčević

 

Vozači koji su učestvovali u nezgodi su testirani i nije detektovano prisustvo alkohola, kao ni nedozvoljenih opojnih supstanci, navedeno je u saopštenju.

MUP: Petoro teže povređeno

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) saopštilo je danas da su u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila jutros oko 7.50 časova kod Umke, na državnom putu od Obrenovca do Beograda, učestvovali autobus javnog gradskog prevoza i teretno vozilo i da je tom prilikom jedna osoba poginula.

Kako se navodi, jedna osoba je zadobila povrede opasne po život, četiri lica zadobila su teške telesne povrede, dok je 13 osoba lakše povređeno i oni su zadržani u zdravstvenoj ustanovi na daljim pregledima.

Euronews/Iva Mirčević

 

Naglašava se da je prema prvim informacijama, do nezgode došlo usled naletanja autobusa na teretno vozilo prilikom kretanja u smeru ka Beogradu.

"Saobraćajna policija u kontinuitetu sprovodi kontrolu vozača komercijalnih vozila i nadzor nad radom prevoznika, a tokom akcija pojačane kontrole usmerenih na ovu kategoriju vozača, na dnevnom nivou se na području Srbije izvrši kontrola više od 1.300 vozača teretnih vozila i više od 200 vozača autobusa, dok se na dnevnom nivou otkrije više od 1.000 prekršaja ovih vozača", piše u saopštenju.

Euronews/Iva Mirčević

 

MUP ističe da će u okviru napora da se smanji broj saobraćajnih nezgoda u kojima učestvuju komercijalna vozila, Uprava saobraćajne policije nastaviti i dalje da vrši kontrolu vozača komercijalnih vozila i da preduzima sve mere prilikom nadzora nad radom prevoznika, kako bi se očuvao nivo bezbednosti svih učesnika u saobraćaju, prevashodno putnika u javnom prevozu.

Uprava saobraćajne policije apeluje na sva pravna lica, preduzetnike i fizička lica koja raspolažu komercijalnim vozilima da propisno i bezbedno učestvuju u saobraćaju.

 

Komentari (0)

Srbija