Aktuelno

Priveden Srbin u Goraždevcu, određeno mu zadržavanje do 48 sati

Komentari

Autor: Tanjug

19/08/2024

-

08:40

Priveden Srbin u Goraždevcu, određeno mu zadržavanje do 48 sati
Printskrin/Tanjug video - Copyright Printskrin/Tanjug video

veličina teksta

Aa Aa

Srbinu iz Goraždevca Luki Zlatičaninu, koga je juče privela kosovska policija, određeno je zadržavanje do 48 sati, pod sumnjom da je podsticao na razdor i netrpeljivost, rečeno je za RTS u policiji u Peći.

Kako je prethodno javio Radio Goraždevac, Zlatičanin je priveden juče oko 17 časova i odveden u policijsku stanicu u Peći, a kosovska policija je tvrdila da je razlog za privođenje narušavanje javnog reda i mira, dok porodica sumnja u to.

Supruga uhapšenog Nadica Zlatičanin izjavila je da se čeka odluka sudije da li će on biti kažnjen novčano ili zatvorom i dodala da su prema njoj u stanici policije bili vrlo neljubazni i da su je isterali.

Kako navodi Radio Goraždevac, Zlatičanin je pre pet dana sa velikom grupom mladih iz Goraždevca bio u kafiću i tom prilikom su pevali pesme Baje Malog Knindže, nakon čega je u lokal došla policija.

Prema informacijama Radio Goraždevca, narednog dana policija je novčano kaznila vlasnika lokala.

Kancelarija za KiM: Privođenje Srbina u Goraždevcu ogledalo antisrpske histerije Kurtija

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je da je privođenje Luke Zlatičanina (45) iz Goraždevca zbog pevanja pesama ogledalo antisrpske histerije i mržnje režima premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija.

"Umesto da se privode i procesuiraju oni koji su mučki pobili srpsku decu na Bistrici, priveden je Srbin iz Goraždevca i to zbog navodnog remećenja javnog reda i mira", ističe se u saopštenju Kancelarije.

Ukazuje se da je posebno indikativno da je Zlatičanin priveden skoro nedelju dana nakon navodnog dela, što ukazuje na montirani progon i etničku pozadinu ovog slučaja, koji ima za cilj da uznemiri i zastraši Srbe u Metohiji.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija