Politika

Vučić o mostu na Ibru: Očekujem od međunarodne zajednice i KFOR-a da održe datu reč

Komentari

Autor: Euronews Srbija, Tanjug

17/08/2024

-

13:57

Vučić o mostu na Ibru: Očekujem od međunarodne zajednice i KFOR-a da održe datu reč
Vučić o mostu na Ibru: Očekujem od međunarodne zajednice i KFOR-a da održe datu reč - Copyright Tanjug Video

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji se trenutno nalazi u poseti selu Medveđica i manifestaciji "Dani proje i sira", u izjavi za medije rekao je da je svakodnevno na vezi sa međunarodnom zajednicom i KFOR-om povodom situacije u Kosovoskoj Mitrovici i najave prištinskih vlasti da će otvoriti most na Ibru.

"Očekujemo da održe datu reč, a to je da bez zajedničke volje neće biti otvorenog mosta. Te zajedničke volje nema jer mi dijalog nemamo. Oni su raspisali izbore za 9. februar i zato im je sada sve kampanja"

Upravo zbog činjenice što su raspisani izbori, Vučić kaže da očekuje dalje provokacije i probleme u južnoj pokrajini.

"Verujem da će KFOR održati reč i ispuniti i svoje obećanje i svoj primarni zadatak u skladu sa Rezolucijoim 1244", poručio je on.

"Rekordan priliv novca u Srbiju poslednje dve godine, u cilju rušenja mene"

Predsednik je takođe izjavio da je tokom prošle i ove godine u Srbiju ušla rekordna svota novca nevladinim organizacijama (NVO) koje imaju za cilj rušenje njega, navodeći da je reč o desetinama ili čak stotinama miliona evra.

"Ove godine i prošle, to su rekordni iznosi novca. Našalio sam se i rekao sam Jorgovanki (Tabaković, guvernerki Narodne banke Srbije), Siniši (Malom, ministru finansija) i Milošu (Vučeviću, premijeru Srbije) da to počnemo da vodimo kao strane direktne investicije, bićemo apsolutni šampioni", rekao je Vučić novinarima.

On je ocenio da to što je namera onih kojima je novac uplaćivan, da njega ruše.

Tanjug/Nemanja Jovanović

 

Oni to pravdaju time da rade na unapređenju demokratije, ističe Vučić i ocenjuje da je jasno o čemu se radi, čim se "ta sintagma koristi".

"Trebalo bi da to vodimo kao značajan udeo u stranim direktnim investicijama, reč je o desetinama, a usudio bih se da kažem i stotinama miliona evra. Pazite, ne dinara, već evra", rekao je Vučić.

On očekuje da javnost u narednim danima bude obaveštena kako to funkcioniše.

"Biće interesantno narednih dana, čini mi se da će javnost saznati kako to ide i kako funkcioniše", rekao je Vučić.

"Tražio sam detaljan izveštaj od Ministarstva spoljnih poslova Kine"

Vučić je, komentarišući to što je Ministarstvo spoljnih poslova Kine objavilo da postoje dokazi da iza protesta tokom protekle godine u Srbiji stoje američke službe, da će pažljivo da prouči i pročita izveštaj koji je objavljen, ali da sada može da kaže da se mnogo toga čudnog dešavalo kako prošle tako i ove godine.

"Kada smo deo toga pročitali, ja sam tražio kompletan izveštaj da detaljno proučim, jer tu ima mnogo drugih zanimljivih stvari i za neke druge zemlje, za neke druge entitete i želim da pročitam. Pažljivo ćemo da proučimo i pročitamo sve što je Vlada Kine objavila, kao što uvek pročitamo ono što objavi Stejt department i ono što objavi Ruska Vlada. Jedino što mogu da kažem da je mnogo toga čudnog bilo i prošle i ove godine, mnogo čudnih stvari", rekao je Vučić.

Vučić je istakao da je čudno da je Srbija jedina zemlja u svetu u kojoj su najbrojnije demonstracije pokrenute posle masovnog ubistva koje se dogodilo u školi Vladislav Ribnikar, gde, kako je rekao, državni organi nisu imali nikakvu krivicu i upitao zašto se protesti nisu održavali u Hrvatskoj, u kojoj je nedavno ubijeno sedmoro ljudi.

"Ako vi kažete nekome da dve godine nema nikakvog kopanja, dve godine, mi treba da vidimo možemo li to da radimo na čist način ili ne, a nećemo ako ugrožavamo zdravlje bilo koje životinje, a ne čoveka, a ne deteta, a vi nastavljate da insistirate na tome. Vrlo čudno. Mnogo je čudnih stvari, ne mogu da kažem ni da su oni u pravu ni da nisu, pažljivo proučavamo.. Ali će biti veoma zanimljivo kada budete videli, iako to nije uvek sve transparentno, jer oni imaju tzv. bojler organizacije u koje ubace novac, a onda kroz istu banku prebacuju i u kešu isplaćuju deo novca, ali ćete videti ogroman novac ubačen u našu zemlju, sa nesumnjivim ciljem destabilizacije Srbije, ali neka ljudi procene", zaključio je Vučić.

Komentari (0)

Srbija