Aktuelno

Bečić: Pozivam građane da ne učestvuju u blokadama, opozicija hoće nasilno na vlast

Komentari

Autor: Tanjug

10/08/2024

-

23:12

Bečić: Pozivam građane da ne učestvuju u blokadama, opozicija hoće nasilno na vlast
Bečić: Pozivam građane da ne učestvuju u blokadama, opozicija hoće nasilno na vlast - Copyright Fonet/Aleksandar Barda

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik skupštinskog Odbora za kontrolu službi bezbednosti Igor Bečić ocenio je večeras povodom protesta protiv najave iskopavanja litijuma i kompanije Rio Tinto da opozicija želi da gurne građane u prve redove i nasilnim putem preuzme vlast i pozvao je sve građane da ne učestvuju u blokadama koje su, kako je rekao, isključivo radi nasilnog zauzimanja institucija.

"Protesti koji se deklarativno organizuju protiv rudarenja su postali čisto politički i usmereni protiv predsednika Republike, što je jasno večeras pokazano pozivajući na kopanje rake namenjene Aleksandru Vučiću, ali i uzimajući i obzir podršku koja stiže iz hrvatskih medija", rekao je Bečić za Tanjug.

On je istakao da se ovde ne radi o opštem interesu već o ličnom interesu opozicionih političara koji pod svaku cenu žele da dođu na vlast i pored izbornih poraza. 

"Paralisanjem gradova i infrastruktura kao što su saobraćajnice nanosi se ogromna ekonomska šteta posebno u jeku turističke sezone i organičava sloboda kretanja koja je osnovno ustavno pravo", rekao je Bečić.

Kako je dodao, večeras se moglo čuti od jednog od organizatora protesta, takozvanog borca za životnu sredinu da "poziva na privredni terorizam i udar na srpsku privredu".

"Dajem podršku svim nadležnim organima da zaštite ustavni poredak, da svi koji učestvuju u pozivanju na ubistvo predsednika, kao i svaki pokušaj uništavanja imovine treba da bude sankcionisano na način na koji to zakon definiše", poručio je Bečić.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija