Aktuelno

Oštetio Elektrodistribuciju za 12,6 miliona dinara: Muškarac se nelegalno povezao na mrežu i rudario kriptovalute

Komentari

Autor: Euronews Srbija

08/08/2024

-

16:16

Oštetio Elektrodistribuciju za 12,6 miliona dinara: Muškarac se nelegalno povezao na mrežu i rudario kriptovalute
Oštetio Elektrodistribuciju za 12,6 miliona dinara: Muškarac se nelegalno povezao na mrežu i rudario kriptovalute - Copyright Fonet/Ana Paunković

veličina teksta

Aa Aa

Policija u Šapcu uhapsila je N.J. (47), jer je oštetio Elektrodistribuciju za više od 12,6 miliona dinara tako što se nelegalno povezao na elektroenergetsku mrežu, i njemu je određen pritvor, saopštila je danas Policijska uprava u Šapcu.

Kako se navodi, N.J. se sumnjiči da se u okolini Ljubovije neovlašćeno priključio na elektroenergetsku mrežu na taj način što je razvukao kablove sa visokonaponskog voda u krug svog preduzeća u kojem je rudario kriptovalute i tako oštetio Elektrodistribuciju za više od 12.600.000 dinara.

Sumnja se i da je neovlašćenim priključivanjem na elektromrežu, osumnjičeni uništio visokonaponske osigurače u vlasništvu Elektrodistribucije Loznica.

Policija pronašla više od 250  uređaja za rudarenje kriptovaluta

Kablovi za koje se sumnja da ih je N.J. razvukao preko kruga preduzeća, izazvali su požar koji su vatrogasci ugasili.

Policija je u krugu preduzeća pronašla 252 uređaja za rudarenje kriptovaluta.

N.J. se tereti da je izvršio krivična dela teška krađa i uništenje i oštećenje javnog uređaja, kao i izazivanje opšte opasnosti.

Po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Loznici, osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova i on je, uz krivičnu prijavu, priveden tužiocu.

Sudija za prethodni postupak odredio mu je pritvor do 30 dana.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija